maanantai 7. helmikuuta 2011

Miksi sanoa EI Perussuomalaisille?

Vaalit lähestyvät. Ja omat kiireeni sitä myöten lisääntyvät. Mutta nyt on aika tehdä pitkään aikomani blogiteksti Perussuomalaisista ja heidän aatteestaan tai oikeastaan siitä, ettei heillä oikesti mitään aatetta olekkaan.

Tällä hetkellä Perussuomalaiset porskuttavat vaaligalluppien kärkipaikoilla. Samaan aikaan vasemmisto ei näytä nousevan mihinkään. Positiivista on sentään se, että Kokoomuksen ja Keskustan gallupluvut ovat alkaneet laskea. Kansa on siis tyytymätön nykymenoon ja haluaa siihen muutosta. Mutta tämä muutoshenki ajautuu aivan väärään suuntaa nimittäin Perussuomalaisille. Mutta miksi Perussuomalaisia siis ei tulisi äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Mietitäämpä ensin Perussuomalaisten aatteen päälinjaa eli maahanmuuttokriittisyyttä. Perussuomalaiset haluavat rajoittaa niin pakolaisten ottamista kuin työperäistä maahanmuuttoa. Heidän mielestään pakolaisten kotouttamiseen käytetään liikaa rahaa ja se on epäonnistunutta. Epäonnistunut kotouttaminen itseasiassa johtuu nimen omaan siitä, että siihen käytetään liian vähän rahaa. Turvapaikanhakijoille tarkoitettuja keskuksia lopetetaan ja maahanmuuttajien tuet ovat liian pieniä. Vaikka maahanmuuttajien tukia nostettaisiin ja pakolaisia muuten tuettaisiin, ei se vielä ajaisi Suomea konkurssiin. Tämä väestönryhmä on kuitenkin sen verran pieni osa suomalaisista.

Jos ulkomaalainen sitten sattuukin saamaan töitä, on tämä Perussuomalaisten mielestä pois suomalaisten itsensä töistä pois. Tämän vuoksi Perussuomalaiset haluavat rajoittaa myös työperäistä maahanmuuttoa. Tässäkin suhteessa persut ovat väärässä. Totta on, että monet alat ovat työlistettyjä ulkomaalaisella työvoimalla esimerkiksi rakennusala. Perussuomalaisilta kuitenkin on jäänyt huomioimatta, miksi ulkomaalaiset saavat töitä näillä aloilla. Syy on se, että ulkomaalaiset työntekijät tekevät töitä paljon alle minimipalkkauksen. Pahimmillaan tienaten vain euron tunnissa. Ja samaan aikaan työntekijät eivät tiedä mitään työehtosopimuksista ja tekevät töitä ilman ylityökorvauksia. Onko vika siis ulkomaalta tulleissa työntekijöissä itsestään? Ei vaan vastuuttomista yritykissä jotka polkevat heidän työoikeuksiaan ja pääsevät näin itse halvemmalla. Ongelmaa ei siis ratkaise se, että maahanmuuttoa rajoitetaan, vaan se, että työnantajia valvotaan tehokkaamin ja markkinoilta kitketään pois tällaiset väärinkäytökset ja annetaan ulkomaisten työntekijöiden tehdä töitä samoilla työehtosopimuksilla ja palkkauksella kuin suomalaistenkin. Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka siis on puhumista aidanseipäästä eikä itse aidasta jota täytyisi korjata.

Mutta mitä on Perussuomalaisten talouspolitiikka? Ei niin yhtikäs mitään. Perussuomalaisten talouspoliittiset ajatukset koostuvat kolmesta asiasta: kehitysavun poistaminen budjetista, pakolaisille kuuluvien avustusten pienentäminen ja Ruotsin kielen poistaminen opetusohjelmasta. Kuinka paljon nämä toisivat säästöjä? Ainoastaan noin yhden prosentin Suomen bruttokansantuotteesta. Hallitusvastuuta ajatellen tämä on hyvin pelottava ajatus. Suomen vuosittaisia budjetteja valmistaisi puolue jolla ei ole pienintäkään hajua verotukseen ja työvoimapolitiikkaan liittyvistä linjauksista. Timo Soini on itsekkin erään lehden haastattelussa todennut, ettei Perussuomalaisilla ole talouspoliittisia ajatuksi. Kun Soinilta jokin aika sitten kysyttiin mitä Perussuomalaiset olisivat valmiita leikkamaan valtion budjetissa, oli Soinille ainoa ehto, ettei puolustusbudjettia pienennettäisi.

Perussuomalaisten tai oikeastaan Soinin puolustuspoliittiset ajatukset ovat muutenkin erikoisia. Perussuomalaiset vastustavat ainakin joiltain osin Suomen oma määäräysvallan kaventamista. Soinin mukaan kuitenkin Suomen olisi oman turvallisuutensa kannalta tärkeää liittyä Natoon. Mitä Natoon liittyminen sitten on, jos ei Suomen määräysvallan siirtämistä muualle?

Eli siis miksi Perussuomalaisia ei pitäisi äänestää eduskuntavaaleissa? Koska se ei oikeasti muuuttaisi asioita parempaan suuntaan. Luultavasti vaikka Perussuomalaiset vaalit voittaisivatkin, olisi heidän hallituskumppaninsa Kokoomus tai Keskusta. Eli nykyinen talouspolitiikka ei muuttuisi yhtään paremmaksi. Talouspolitiikka kuitenkin on asia, jonka kansalaiset haluavat muuttaa. Tämän takia on syytää äänestää vasemmistopuolueita. Ihan vain sitä syystä, jotta nykymenoon saadaan oikeasti muutosta aikaiseksi!

1 kommentti:

  1. Miksi rakennusyhtiöt huijaavat ulkomaalaista työvoimaa= he ovat tietämättömiä; siksi pitäisi päästää töihin suomalaiset jotka tuntevat lait eivätkä ole näin huijattavissa. Ketään ei tarvitse vahtia, ja firmojen pitäis väkisinkin ottaa suomalaisia töihin kun ei ole muuta tarjolla! Perussuomalaiset eivät ole väittämäsi mukaan poistamassa kehitysapua, vaan vähentämässä sitä. Haluatko rahoittaa toisten sotaa? Onhan se maha täynnä tietysti parempi ampua ihmisiä...Perussuolmalaiset eivät väitä haluavansa poistaa ruotsin opetusohjelmasta, vaan tehdä siitä valinnaisen, et tainnut kovin tähän asiaan perehtyä. Mitä natoon ja muihin asioihin tulee, ei mikään puolue ole varmaan täydellinen ja mielipiteitä on monia kuten varmaan sullakin. Muistuttaisin vain että ennen kun väittää jotain pitää niillä olla katetta. Itse en saa äänestää koska olen ULKOMAALAINEN ja ylpeä kansalaisuudestani ja ihailen puoluetta joka haluaa ronskisti olla kansalaistensa puolella ja antaa kulttuurin näkyä itsessään! Muutos syntyy vain menemällä toiseen suuntaan. Se mihin on tähän asti menty seuraamalla kokoomusta ja keskustaa on ei mihinkään. Vai onko? Tv: Nainen 25v
    PS: Mietit varmaan et mähän olen ulkomaalainen, miks mulle pitää sit antaa töitä? Koska mä ASUN suomessa, en käy vaan työmatkoilla ja haluan elää palkalla, en sossuntuella.

    VastaaPoista