Kuka Tuukka?

Perustietoa:

- Syntynyt vuonna 1991 eli 27-vuotias

- Asuu Oulussa

- Ammatiltani olen pianonsoitonopettaja

- Suomen Kommunistisen puolueen keskuskomitean jäsen

- SKP:n Oulun piirin puheenjohtaja
Pieni poliittinen elämänkerta

Olen aina ollut vasemmallepäin kallistunut. Tai ainakin niin kauan kuin muistan uutisia ja sillä tavoin päivän politiikkaa seuranneeni. Marxin teorioista ja sitä kautta kommunistisesta aatteesta kiinnostuin jo kahdeksannella luokalla. Tietolähteenä olivat suurimmaksi osaksi wikipedian artikkelit asiasta ja muut sivustot joita google-haulla sattui löytymään. Koulussa tällaisia tietoja ei pahemmin jaettu. Kuitenkin melko nopeasti huomasin sen tosiasian, että olin oikeastaan jollain tavalla aina ajatellut tähän suuntaan. Ja aate jonka olin löytänyt ajoi vielä tavallisille ihmisille parempia oloja!

Tämän jälkeen “julistauduin” kaveriporukassa kommunistiksi. Lukioaikana en usko sen monelle jääneen epäselväksi mitä se Koirikivi on miehiään. Lukion toisena vuonna “valaistuin” myös pasifistiseen aatteeseen. Tämä tapahtui oikeastaan lukion uskonnon etiikan kurssilla jossa opettaja diaesityksellään kertoi, että Jeesus oli oikeastaan pasifisti. Tietenkin tämän jälkeen menin etsimään wikipediasta tarkempia tietojani. Ja samoin kuin kommunismin kohdalla koin sen itselleni heti omaan ajatusmaailmaani sopivaksi. Esitin itselleni myös kysymyksen “minkä takia sodassa on oikeus tappaa ihmisiä, jos kerta laki ja moraali sanoo sen olevan väärin”. Päätin myös, etten armeijaan mene ennen kuin keksin tähän pätevän vastauksen joka puoltaisi tätä ajattelua. Siitä, että en ole vielä 6 vuoteen keksinyt jonka takia suoritin myös vuosina 2010-2011 siviilipalveluksen keittiöapulaisena.

Suomen kommunistiseen puolueeseen liityin 18 vuotta täytettyäni eli lukion toisen vuoden keväällä. Sen jälkeen olen vaihtelevalla menestyksellä toiminut SKP:n ja muiden järjestöjen kuten Kommunistisen nuorisoliiton piirissä. Olin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa SKP:n ehdokkaana Uudellamaalla keräten ääniä 79 kappaletta. Kuntavaaleissa 2012 toimin ehdokkaana silloisessa kotikunnassani Kuopiossa.  Syksyllä 2013 muutin nykyiseen kotikaupun Ouluun jossa olen ehtinyt toimia useissa eri pesteissä ja osallistua sekä eduskunta, että kuntavaaleihin. Eurovaaleissa 2014 olin myös ehdolla keräten valtakunnallisesti 207 ääntä. Tämä oli ehkä tähän mennessä mielenkiintoisin vaalityö kampanjoinnin pyöriessä ympäri Suomea.

Valtakunnallisella tasolla olen lisäksi toiminut SKP:n keskuskomitean jäsenenä vuodesta 2013 lähtien ja ollut puoluekokousedustajana nyt jo kolme kertaa.  Sen lisäksi toimin vuosina 2013-2015 Kommunistisen nuorisoliiton pääsihteerinä . KomNL:ssä toimin lisäksi muutamaan otteeseen liittoneuvoston jäsenenä ja kolmen vuoden ajan .Kom-lehden päätoimittajana.


Harrastukset:

Netissä pyöriminen, vaihtelevalla menestyksellä myös lenkkeily ja muu ulkoilu.