torstai 5. marraskuuta 2009

Aktiivista politiikkaa

Ajattelin liittää Mäntsälän oppilaskunnan hallitukselle tekemän ehdotuksen toimista opettajien mahdollisia lomautuksia vastaan.

Ehdotus oppilaskunnanhallitukselle

Opettajia tullaan lomauttamaan ensi vuonna. Tämä vaikuttaa kaikkien niin lukiolaisten kuin muidenkin koululaisten opiskeluun Mäntsälän kunnassa. Se saattaa olla ongelmallista pahiten jos lomautukset osuvat kriittiseen ajankohtaan kirjoituksen kohdalta.

Siis ehdottaisin, että oppilaskunnan on vastuttettava näitä lomautuksia. Me olemme niitä joihin nämä vaikuttavat opettajien lisäksi. Miten? Mielenosoitus olisi paras ja näkyvin vaihtoehto. Esimerkiksi kunnantalon edessä yms. Emme tietenkään voi sulkea muita pois mielenosoituksesta. Tehdään siitä siis avoin mielenosoitus jossa oppilaat esiintyvät omana ryhmänään. Hyvä olisi tietenkin jos mukaan saataisiin myös yläasteiden oppilaskunnat. Tämä lisäisi näkyvyyttä. Mielenosoitukseen ei tietenkään ole osallistua jos ei halua. Mutta mielenosoitus myös lisäisi opiskelijoiden kansalaisaktiivisuutta jota on tarkoitus meille lukiossa opettaa.

Meidän on vaadittava kunnanpäättäjiä perumaan lomautusaikeensa jotta opiskelumme ei häiriintyisi ensi vuoden aikana! Olisin kiitollinen jos yrittäisitte mahdollisesti organisoida jotain tällaista. Itse olen mielelläni mukana jos väkeä tarvitaa.

Yst.Terv: Tuukka Koirikivi 7b

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti