sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Politiikan suunnanmuutos nyt!

Vaaleihin on aikaa enää kuukauden verran. Siksipä on hyvä hetki pohtia, miksi juuri kommunistit ovat tällä hetkellä politiikassa se varteenotettava vaihtoehto.

Kommunistien vaaliteemat kiteytyvät kolmeen sanaan: työtä, rauhaa ja perusturvaa. Muut puolueet kertovat vaalisloganeissaan erilaisista korjausliikkeistä ja siitä, etttä Suomi tulee saada kuntoon. Me SKP:ssä kuitenkin esitämme jo vaalisloganissamme kolme keskeisintä vaalitavoitettamme.

Ensimmäinen tavoitteista on siis työ. Ihmislle täytyy Suomessa saada työtä ja sitäkautta toimeentuloa. Tämä ei tosin ole helppoa, kun 300 000 ihmistä on virallisesti työttömänä ja 30 000 työpaikkaa on kuukaudessa keskimäärin avoimena. SKP:n teesit ovat kuitenkin yksinkertaiset: työaikaa pitää vähentää  6 tuntiin päivässä ja 30 tuntiin viikossa, ansiotasoa alentamatta. Näin yhä useammalle ihmiselle riittäisi jatkossa töitä, ja työstä aiheutuvat rasitukset ja niistä johtuvat sairaudet vähenisivät. Toinen keskeinen tavoite on minimipalkan asettaminen 1800 euroon. Tämä kitkisi nykyisten pätkätyöalojen palkkakikkilua ja työnteko olisi aidosti Suomessa kannattavaa.

Keskeisenä tavoitteena työhön liittyen on myös SKP:n ajama perusturvamalli, jossa jokainen, työtön, opiskelija tai eläkeläinen saisi kuukaudessa 1200 euron perusturvan. Tämä lisäisi pienituloisten ihmisten ansiotasoa huomattavasti nykyisestä, parantaisi köyhimmän kansanosan elintasoa ja vähentäisi valtion byrokratiaa, kun yhden tuen saisi samalta luukulta.

Kolmas, mutta ei todellakaan vähäisin tavoite tulevaisuuden kannalta on vaatimus rauhasta. Meille Suomessa toki konkreettisimmin tämä näkyy Ukrainan kriisin kautta. Suomen tulee irroittautua Naton ja EU:n harjoittamasta politiikasta, joka tällä hetkellä tarkoittaa pakotteita Venäjää kohtaan ja Ukrainan nykyisen hallinnon tukemista. Kriisi tulisi ratkaista neuvottelemalla, eikä nykyinen sapellien kalistelu suurvaltojen välillä tuo ratkaisua senttiäkään lähemmäksi. Samalla Nato-jäsenyydelle ja muulle sotilaalliselle yhteistyölle täytyy sanoa EI, nyt ja tulevaisuudessa.

Kaikkein tärkeimpänä syynä sille, miksi SKP:tä tulee äänestää vaaleissa on se, että politiikkamme vaati aitoa suunnanmuutosta - muutosta vasempaan. Menneellä hallituskaudella palveluista on leikattu rankalla kädellä, ja politiikka on suosinut suurituloisia, pienituloisten kustannuksella. Mikä vain neljästä suuresta puolueesta voittaakin vaalit, jatkuu politiikan suunta samanlaisena, eikä pienituloisille ole tulossa helpotusta.

SKP:n vaatimus työstä,rauhasta ja perusturvasta on vaatimus yhteiskunnasta, joka aidosti välittää kansalaisistaan ja heidän hyvinvoinnistaan. Politiikka vaatii muutoksen nyt, ja sitä eivät suuret puolueet tule tekemään. Äänestä siis SKP:n ehdokasta - ihmisen puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti