lauantai 18. toukokuuta 2013

Oikaisu Uljas 5/2013 juttuun "Kuopaksen kalleutta liioiteltu"

Uljas-lehti julkaisi jutun Kuopasta koskevaan kuntalaisaloitteeseen liittyen (http://www.uljas.net/wp-content/lataukset/2013/05/Uljas_5_2013.pdf sivulta kolme löytyy juttu). Haluan nyt oikaista lehden esittämän väitteen.

Jutussa kerrotaan, että "Koirikivi myöntää, että hänen esittelemissään luvuissa on hiukan tarkoitushakuisuutta, mutta painottaa, että vaikka tarkastelu rajattaisiin niille alueille, jossa Kuopaksen asunnot sijaitsevat, ovat Kuopaksen vuokrat joissakin tapauksissa kaupungin vuokratasoa korkeammat". Alkuperäisessä jutussa (http://www.uljas.net/wp-content/lataukset/2013/04/Uljas_4_2013.pdf sivu neljä) todetaan" Samaan aikaan kun esimerkiksi kaupungin asuntojen vuokra Niiralan Kulman taloissa on keskimäärin yhdeksän euroa neliömetriltä, opiskelijat joutuvat maksamaan jopa kolmetoista euroa
neliömetriltä".

En siis ole vääristellyt hintoja toisin kuin lehden otsikointi "Kuopaksen kalleutta liioiteltu" antaa ymmärtää. En alkuperäisessä jutussaankaan tai aloitetekstissä ole vertaillut keskenään yhtiön vuokra-asuntojen keskivuokrahintoja. Olen ottanut Kuopakselta esiin räikeimmän esimerkin, Niiralan Kulma Oy:stä taas heidän ilmoittamansa keskivuokran.

Miksi en ole esittänyt Kuopas Oy:n asuntojen keskihintoja? Koska Kuopas ei keskivuokrahintaansa ilmoita, eikä myöskään ole ottanut yhteyttä vaikka tätä asiaa yritin yhtiöstä kysellä tämän vuoden alkupuolella. Toki jää jokaisen omaan harkintaan pohtia, miksi Kuopas ei tätä hintaa ilmoita ja miksi Kuopaksen toimitusjohtajaa ei olla saatu esittämään asian suhteen kommenttia lehtijuttuun.

Fakta on kuitenkin se, että opiskelija-asuntojen vuokrat ovat liian korkeita ja tämän vuoksi niiden tasoa tulisi ehdottomasti laskea. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti