tiistai 1. syyskuuta 2009

Mikä vasemmistossa mättää?

Ajattelin vihdoinkin kirjoittaa tästä asiasta. Kaksi kuukautta on jo ollut aikomus mutta en ole saanut aikaiseksi katsotaan jos nyt saisiin ajatukset kerättyä tähän.

Siis nyky-Suomessa vasemmisto ja etenkin kommunismi tuntuvat olevan jo lähes kirosana. Taistolais ajat ovat menneet. Kauas ovat jääneet päivät jolloin SDP:täkin pystyi pitämään vasemmistopuolueena ja Keskusta ei veljeillyt Kooomuksen kanssa. Mutta hommhan on menossa nykyään täysin metsään. Vasemmiston arvot eivät enää ihmisiä näytä kiinnostavan koska vasemmiston kannatus nousee vaali vaaleilta ja äänestys prosentti sitä mukaan. Onko vika vasemmiston profiloitumisessa vai missä? Eikö kaikille saa haluta yhteistä hyvää eikä vain harvalle eliitille?

Etenkin kommunismi on täysin unohduksissa nyky maailmassa. Kommunismi rinnastetaan aina suoraan reaalisosialismiin ja ihmisoikeuksien alas ajamiseen. Juuri asiaan mitä kommunistit ovat aina yrittäneet saada loppumaan. Kesällä olin kävelemässä kavereideni 18 v. synttäri reissulla Tukholman keskustassa ja huomasin kauhukseni että siellä mies piti adressia kommunismia vastaan. Tietoiskuissa jota seinillä oli kommunismi rinnastettiin Kiinan ihmisoikeus tilanteeseen. Kiina ei kuitenkaan etenkään nykyään ole kommunismia nähnytkään. Se on menossa kohti markkinataloutta. Joillain youtube videoiden keskusteluissakin näkee kun sanotaan suoraan että kommunismi ja joukkomurha ovat synonyymejä.

Myös SKP näyttää olevaan huonossa huudossa nyky-yhteiskunnassa. Tv:stä ei saa minkäänlaista ohjelma aikaa. Jotkut ihmiset yhdistävät nyky-SKP:n suoraan samaan SKP:hen joka oli 70-luvulla jolloin oltiin avoimesti Neuvostoliitto myönteinen. Myös vallankumous on kuulemma lähellä. Näin kuitenkin jonkin verran SKP:n toimintaa nähneenä ja puolueohjelman tarkasti selanneena voin kertoa että nyky SKP on hyvin humanitaarinen ja sodanvastainen puolue. Tietenkään eivät välttämättä kaikki. Mutta SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen on myös eräässä kirjassa todennut että SKP oli liian Neuvostoliitto myönteinen 70-luvulla eikä se ollut oikein. Vika saattoi olla tietenkin siinä ettei otettu asioista riittävästi selvää. Mutta ei Suomessa enää ainakaan Stalinisteja löydy jotka hyväksyvät hänen hirmutekonsa Neuvostoliitossa. Homma meni metsään ja pahasti Neuvostoliitossa ja sitä ei enää pidä tehdä.SKP ajaa nyky aikaista 2000-luvun kommunismia joka on hyvin ihmisten etua ajavaa.

Välillä myös tuntuu siltä kuin minun pitäisi kommunistina pyytää anteeksi Stalinin ja muiden reaalisosialististen maiden hallitsijoiden joukkomurhia ja hirmutekoja. Tämähän on aivan järjetön ajatus! Itse en näistä ole mitenkään vastuussa enkä niitä hyväksy. Miksi siis niitä tarvitsisi pyytää anteeksi? Vain sen takia että kantaa samaa nimikettä kuin nämä hirmuhallitsijat? Samalla perusteella muslimien pitäisi pyytää anteeksi jokaista itsemurha pommitusta ja kristittyjen keski-aikaisia ristiretkiä. Mutta tekeekö joku näin? Ei miksi kommunistien sitten pitäisi?

Mutta eivätkö vasemmiston perusarvot ole kuitenkin tärkeitä? Kaikille toimeentulo? Yhtäläinen äänioikeus? Ei riistoa ja suuryritysten markkinatalous sekoiluja joiden ansiosta kärsii koko suomen kansa? Tietenkin Suomessa on valitettavasti myös oikeistolaisia jotka eivät ajattele asiaa näin. Mutta eivät he kuitenkaan voi olla enemmistö? Suomessa kuitenkin luotiin aina 80-luvun loppuun asti hyvinvointi yhteiskuntaa. Eikö ajatus tasa-arvosta ja yhteisomistuksesta ilman markkinataloutta kuulosta enää kenestäkään hienolta? Tähän tulee taas perusargumentti joiltain ihmisiltä: hieno ajatus mutta ei toimi. Miksi ei toimi? Miten jokin voi toimia jos kukaan ei edes viitsi ajatella asiaa ja sen mahdollisuuksia hieman nenäänsä pidemmälle?

Toivotaan että tämä avaa joidenkin vasemmisto vastaisten ihmisten silmiä ja saa ajattelemaan asioita uudestaan.

7 kommenttia:

 1. Hieno kirjoitus, toveri!

  Kirjoittelin itse vähän samanlaista eurovaalien tappion jälkeen viime kesäkuussa. Linkkaan sen nyt tähän saman tien, vilkaise jos kiinnostaa:
  http://elmo-rautio.blogspot.com/2009/06/ryhtiliiketta-vasemmalle.html

  VastaaPoista
 2. Juu olen tuon jo lukenutkin. Ja kiitos vaan positiivisesta kommentista!

  VastaaPoista
 3. Onea vain yli oppilas kirjoituksiin toverit!

  VastaaPoista
 4. Mistä asti sulla on blogi ollut?

  Lisää tää hei blogilistalle (www.blogilista.fi), niin mun ei tartte erikseen katsoa että milloin tää päivittyy.

  -iivo

  VastaaPoista
 5. "Toverit". Mitä vittua te yritätte esittää meitä vanhan ajan Neuvostoliittolaisia?!

  Tasa-arvo kaikessa ja vitut. Jos teitä huvittaa tulla Hallinnon nussituksi, niin muuttakaa Venäjälle.

  Kommunismi on todistettu jo monta kertaa, että se ei toteudu. Koska aina löytyy näitä itsepäisiä, kunnianhimoisia kusipäitä jotka löytävät keinot tuhota se. Veikkaan että teitä on kiusattu/ei hyväksytty aikoinaan. Ja nytten haluatte Kommunismin tulevan toteen, tuntevanne tasa-arvoa. Vittu jos teitä ei arvosteta niin hommatkaa se arvostus toisilta. Ihan sama sit vittuilemalla, hakkaamalla vai jollain toisella konstilla.

  Pitää olla vaa suuret pallit, joita ei näköjään teiltä löydy.
  "Olisipa Suomi kommunistinen maa" .. vittu herätkää! Ja miettikää mikä vitun todennäköisyys siihen on.


  Nyt, jos et uskalla hyväksyä tätä viestiä. Siinäkin on yks KOMMUNISTI.... vitut, missä se tasa-arvo? Vai onko tämä ns. Kapinallinen viesti? Kommunistia vastaan...

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista