tiistai 18. elokuuta 2009

Viikonloppu ja vasemmistoseminaari

Viikonloppuna se oli. SKP:n Uudenmaanpiirin vasemmistoseminaari nimeltään "Hihat ylös-Vasemmisto!" Seminaarissa pohdittiin vasemmiston ja SKP:n tulevaisuutta. Tässä muutamia ajatuksia viikonlopun annista.

Ensimmäisenä tapahtumana oli vasemmiston paneeli jossa pohdittiin vasemmiston kriisiä ja uutta nousua. Paneeli keskustelijoina olivat Eero Väätäinen Vas.emmistoliitosta, Matti Saarinen SDP:stä ja SKP:n varapuheenjohtaja Lena Hulden. Kaikki panelistit olivat samaa mieltä siitä että vasemmiston keskenään sotiminen ei tule hyödyttämään yhtään mitään vaan on kehitettävä jonkinlaista yhteistyötä. Kuitenkin Saarinen joka itsekkin on kansanedustaja korosti, että oppositiosta on hyvin vaikeaa vaikuttaa asioihin. Kokoomus ja Keskusta ovat hallituksessa eivätkä sieltä vähään aikaan pois aijo lähteä. Väätäinen korosti, että eniten on yhteistyötä oltava ihmisten välillä. Puolueet ovat vain organisaatioita. Kunnon yhteistyö lähtee perust tekemisestä. Myös pörssi ja alv veroihin puututtiin. Alv:n alentamisen ansiosta Suomen valtio menettäisi 500 miljoonaa euroa vuodessa. Myös yhtä mieltä oltiin suurimmaksi osaksi perusturvasta. Keskustelua käytiin siitä kelle sitä pitäisi antaa ja millä perusteilla. Kuntien leikkauksia ei pidetty hyvänä asiana. Se vain vie kansalaisilta pois peruspalveluita.Loppujen lopuksi paneelista jäi itselleni hyvä maku ja usko siihen että vasemmiston yhteistyö saattaa tiivistyä.

Iltapäivällä pohdittiin SKP:n tulevaisuutta. Visioita tuli monista asioista. Etenkin Nato puhutti paljon. Myös muita erilaisia tapahtumia ideoitiin. Tämä johti hyvään iltaiseen keskusteluun jossa alettiin pohtimaan Naton vastaista liikettä. Illalla myös saunottiin ja nuorten kesken keskusteltiin eri teorioista ja aatteellisista esimerkeistä. Itse keskustelin myös Iranilaisten maahanmuuttajien kanssa jotka joutuivat pakenemaan maasta aatteensa takia. Sai myös käsityksen siitä, ettei muualla maailmassa työläisten oikeuksien ajaminen välillä olekkaan niin helppoa.

Sunnuntaina keskusteltiin AY-liikkeen tulevaisuudesta. Ehdotettiin myös vähimmäis palkkaa keinona pätkätyöläisyyden estämiseen. Oli myös luento kansainvälisestä AY toiminnasta. Sen jälkeen siirryttiin työryhmiin. Omasta mielestäni isoin asia mikä keksittiin jo lauantaina oli Nato vastainen yhdistystoiminta. Ideana on, että luodaan erilaisia Naton vastaisija ryhmiä eri ryhmille. Nyt on luotu jo Karvaiset miehet Natoa vastaan, Äidit Natoa vastaan ja itse perustamani Lukiolaiset Natoa vastaan. Sivun löytää Facebook palvelusta http://www.facebook.com/profile.php?id=1532692998&ref=name#/group.php?gid=116791709505&ref=nf. Myös nettisivuja teen jossain vaiheessa kunhan ehdin.

Mutta lopuksi viikonlopusta jäi hyvä maku suuhun ja usko siihen, että asioista voidaan saada eteenpäin. Edessä ovat seuraavaksi budjetti mielenosoitus 26.8. ja ilmastonmuutos kysymyksen mielenosoitus 5.9. Niitä tapahtumia odotellessa tämä tältä erää.

8 kommenttia:

 1. Kai seminaarissa muistettiin mainita, että Kokoomus ja Keskusta on hallituksessa niin kauan, kuin kansalaiset äänestävät ne sinne? =)

  VastaaPoista
 2. Juu kyllä mainittiin. Ja niinhän niillä aine onkin. Sekin oli yksi keskustelun aiheista.

  VastaaPoista
 3. No entäs selitettiinkö, että miten muka yritykset "ostivat itselleen mieluisan porvarihallituksen"? SKP:n nettisivut mainitsee asiasta. Olivatko yrityksien edustajat jakamassa rahaa äänestyspaikkojen ulkopuolella, vai miten se osto oikein tapahtui?

  VastaaPoista
 4. Siten että tuettiin valtapuolueita sadoilla tuhansilla euroilla. SKP taas ei saanut oikeastaan mitään.

  Esimerkkinä tietenkin Sukarin Ideapark hanke.

  VastaaPoista
 5. Eli ihmiset on niin tyhmiä idiootteja että äänestävät rahalla ostettujen mainosten perusteella? Sitäkö teille opetetaan?

  Miksi ihmeessä jokin yritys tukisi SKP:ta?

  VastaaPoista
 6. Niinhän se valitettavasti menee. Kun on rahaa niin saa mainoksia tv:seen ja sillä saa lisää näkyvyyttä. Pienpuolueilla ei ole siihen varaa. Ja SKP luultavasti ei edes ottaisi rahaa yrityksiltä vaikka tarjottaisiinkin.

  VastaaPoista
 7. No olisko syy teidän olemattomaan kannatukseen juurikin siinä, ettette osaa kunnioittaa ihmisiä? Että luulette ihan tosissanne että ihmiset ovat rahalla ostettavissa, ovat elukoita jotka eivät tee omia päätöksiä?

  Jos kerran SKP ei ottaisi rahaa yrityksiltä, niin miksi sitten valittaa ettei SKP ole saanut mitään? Eikö tuossa oo pieni ristiriita?

  VastaaPoista
 8. Eivät välttämättä kaikki mutta ne ei varsinaisesti puolueiden kannattajat ottavat yleensä ehdokkaansa mainosten perusteella. Ja mainoksia tehdään rahalla.

  Ja mainitsin vain ettei SKP saanut yritys tukia. Luultavasti ei ottaisikaan.

  VastaaPoista