tiistai 11. elokuuta 2009

Kesä meni arki tuli.

Huomenna se taas alkaa oikeastaan viimeistä kertaa eli lukio vuosi. Tänä vuonna pitäisi sitten saada puserrettua loput kurssit ja saada vielä lakki päähän. Itselläni lakin päähän pistäminen venähtää ensi vuoden joulukuulle. Se ei kuitenkaan liiemmin haittaa. Kesällä tuli taas puuhailtua melkoisesti asioita joiden avulla varmaankin jaksaa taas alku lukuvuoden. Ja odottamassa ovat tietenkin myös penkkarit helmikuussa.

Kaikkea pitäisi ehtiä tekemään. Harrastukset jatkuvat myös. Uutena tähän vuoteen on tulossa että aloitan vihdoinkin aktiivisen järjestö toiminnan politiikan saralla. Heti ylihuomenna on Uudemmaan kommunisti nuorten sosiaali neuvonta ja opintopiiri. Ja lauantaina alkaa jo pitkään odottamani SKP Uudemmaanpiirin vasemmisto seminaari. Pääsee oikein kunnolla tekemään politiikkaa. Toivotaan että näitä tapahtumia tulee enemmänkin talven mittaan.

Ja pitäähän tässä tietenkin hieman nykypolitiikkaakin vaihteeksi kommentoida. Pari viikkoa sitten Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki sanoi että Suomi on Afganistanissa sodassa. Tämä näytti tulevan melkoisena shokki uutisena eri poliitikoille jotka itse päättivät joukkojen sinne lähettämisestä vuonna 2002. Alunperin se saattoi ollakkin vain rauhanturva tehtävä. Mutta nyt Suomi on kuitenkin selvästi mukana Naton operaatiossa. Nato on sodan toinen osapuoli ei pelkkä rauhanturvaaja. Vaikka sitä eivät kaikki ymmärräkkään. Tiedonantajassakin oli toissa viikolla ilkikurinen heitto "ollaanko vai eikö olla kas siinä kokoomuksella pulma".

Toinen monta viikkoa vellonut aihen on taas vanhat tutut vaalituet. Kesän alussa Kokoomus haukkui lyttyyn SDP:n kun se oli ottanut tukea SAK:lta. Viikonloppuna STT:n selvityksen mukaan Kokoomus on saanut tukea Sampo pankilta yhteensä 125 000 euroa. Pilkka taisi sattua omaan nilkkaan. Ja rahoituksesta päätti kukas muu kuin Suomen suurin kapitalisti Nalle Wahlroos. Sampo on kuitenkin valtio omisteinen yhtiö. Saa nähdä paraneeko tämä läpinäkyvyys seuraavin vaaleihin mennessä.

Saatan vielä tällä viikolla kirjoittaa blogi tekstiä kommunismista ja sen vihasta. Se on minua oikeastaan pitkälti pari viikkoa mietityttänyt. Varmasti kirjoitan ensi viikon alussa Lohjan Vasemmisto seminaarista. Tämä tältä erää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti