maanantai 29. marraskuuta 2010

Kenelle olet uskollinen?

Kyllä on taas päivänpolitiikassa miettimistä. Se ansaitsee tällä kertaa ihan oman blogitekstinsä.

Muutamia kuukausia sitten Suomessa kauhisteltiin, kuinka Ranska Sarkozyn johdolla karkoitti romanivähemmistöään takaisin kotimaahansa. Nyt on kauhisteltava samaa asia ihan täällä kotoisessa Suomessamme. Helsingin kaupunki päätti viime viikolla lähettää Sosiaalikeskus Sataman pihalla asuvat romanikerjäläiset pois Suomesta. Helsingin kaupunki kustantaa heille laivaliput ja muutaman sata euroa bensarahaa autoa kohti. Tämä varmasti korvaa sen, että he elävät köydyydessä Romaniassa. Tämä oli Helsingin kaupungin ratkaisu kerjäläis ongelmaan. Kun sitä ei saatu hoidettua lain avulla, oli kerjäläiset lähetettävä täältä pois. "Poissa silmistä, poissa mielestä" on sananlasku joka tulee mieleen. Valtiojohdon mukaan romaneita autetaan parhaiten heidän omassa kotimaassaan.

Samaan aikaan taas yksi Euroopan Unionin maa on talousvaikeuksissa. Tällä kertaa Irlanti. Ja samalla tavalla kuin keväällä Kreikan suhteen, ovat syyllisiä pankit jotka ovat ottaneet liian suuria riskejä ja ajautuneet näin konkurssin partaalle.

Tämän takia Suomen valtion on taas rahoitettava velka ongelmissa olevaa valtiota sadoilla miljoonilla eurolla. Näin kuulemma pidetään Euroopan talous taas pystyssä. Eikö tämän jälkeen voida olettaa, että seuraavaksi Portugali tai Espanja ajautuu talousvaikeuksiin? Ei Kreikalle myönnetty laina keväälläkään pysäyttänyt kriisiä vaan se levisi Irlantiin. Kataisen mukaan lainaa annetaan jotta Euroopan talous pysyy koossa ja näin suomalaisille palkanmaksajille ei tule tilanteesta ongelmaa.

Mutta tilanne on oikeastaan osoitus siitä, mikä nykyään on valtiojohdolle tärkeää. Irlantia rahoitetaan jotta Irlannin talous ei kaadu ja suomalaiset osakkeenomistajat menetä rahojaan. Mutta kun kyse on Romaniasta ei valtiolta löydykkään satoja miljoonia sen avustamiseen. Miksi ei löydy? Syy on aivan selvä. Se, että romaneilla menee omassa maassaan heikosti, ei vaikuta Suomalaisten suuromistajien ja pankkien omaisuuteen. Taas, jos Irlannin pankkien annetaan kaatua, ovat tappiot suuret myös suomalaisille osakkeenomistajille. Ei niinkään palkansaajiin kuten Katainen väittää.

Tilanne on selvä osoitus kenelle nykyhallitus on uskollinen. Tämän takia hallituksen on vaihduttava ensi vaalien jälkeen. Tai muuten tilanne alkaa mennä vielä pahempaan suuntaan. Ja siitä on haittaa suomalaiselle palkansaajalle.

1 kommentti:

  1. - Sanoihan Katainen, että olisi tosi epäreilua ellemme auttaisi tässä taloudellisessa tilanteessa Irlantia (huom. ei irlantilaisia).
    Mutta oletkos kuullut Kataisen pitävän epäreiluna sitä, että maassa on pian miljoona köyhää, yli 700 000 alle köyhyysrajan tuloilla sinnittelevää ja lisäksi kaikki pätkätyöläsiet jtoka juuri ylittää tuon rajan....mutta se EI
    ole epäreilua!

    VastaaPoista