keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Ajattele itsekkin

Täytyy kirjoittaa taas blogitekstiä. Nämä asiat ovat pyörineet muutaman päivän ajan. Kyseessä oleva asia on nykyine vasemmiston ja kommunismin täysi pimittäminen niin mediassa kuin peruskoulussakin. Ja yleensäkkin suomalaisten asenteet ovat kommunismia vastaan.

Peruskoulu nyky muodossaan on muutenkin ongelmallinen. Peruskoulun tavoitteena näyttää nykyään olevan järjestelmällinen oman ajattelun tappaminen. Kuinka moni muistaa peruskoulun aikana opettajan joskus kysyneen "mitä sinä olet mieltä tästä asiasta?". Itse en ainakaan muista tätä montaa kertaa tapahtuneen. Peruskoulussa periaate on, että se mitä kirja tai opettaja sanoo on ainoa oikea fakta.Tätä ei pidä kyseenalaistaa. Hyvänä esimerkkinä jo aiemmassa blogitekstissäni esittämä historian opettajamme kommentti Marxin teoriaa käsitellessä: "Mutta eihän tämä siis oikeasti voi käytännössä toimia". Valitettavasti luulen, ettei opettajamme ollut ainoa joka on tällaisen sammakon päästänyt suustaan. Ja kun opettajaa pidetään peruskoulussa aina oikeassa olevana auktoriteettinä tappaa tämä oppilaiden ajattelua taas lisää, eikä kukaan yritä kyseenalaistaa kyseistä väitettä. Itse olen sentään poikkeus joita onneksi löytyy.

Mutta lukiossa sentään opiskelijoita kannustetaan myös omaan ajatteluun. Kuitenkin yhdeksän vuoden oman ajattelun tuhoaminen on siinä vaiheessa tehnyt tehtävänsä. Tämän huomaa esimerkiksi siinä, että suomalaisnuoret eivät ole aktiivisia politiikassa. Sentään lukio auttaa oman ajatteluun pyrkimisessä. Mutta osittain tuhoa on jo tehty. Etenkin kommunismin osalta. Tähän vaikuttaa myös vaikuttaa valitettavasti jo kotoa tullut kasvatus. Kommunismi yhdistetään aina Neuvostoliittoon. "Kommunismi ei toimi koska Neuvostoliitto ei toimi". Tätä valitettavasti kuulee usein. Myös suoranainen pelottelu vaikuttaa asiaan. Ja oikeisto myhäilee kun kukaan ei kannata kommunismia tai SKP:tä.

Ja jos vahingossa onkin käynyt niin, että joku ei olekkaan lannistunut peruskoulun aikana korjataan tämä sillä, että SKP ja kaikki muu kommunismiin liittyvät uutiset pidetään täydessä uutispimennossa. Hyvänä esimerkkinä viime keväinen SKP:n puoluekokous. Valtapuolueiden puoluekokouksista on suuret uutiset eri medioissa. Ainoa uutinen jonka näin (Tiedonantajan jutun lisäksi) oli Helsingin Sanomien uutinen jossa kerrottiin uuden puheenjohtajan ja pääsihteerin nimet. Ja se siitä.

Valtamedia haluaa pitää kommunismin täysin pimennossa mediasta. Tämä tietenkin hyödyttää suuria puolueita erityisesti Kokoomusta. Ja kun Kokoomus vielä esittää "työväenpuoluetta" on tavallinen työläinen todellakin päästään pyörällä ketä äänestää. Ja tietenkään hän ei tiedä kaikkia vaihtoehtoja koska pienpuolueet pidetään mediasta ulkona. Niin lehdistä kuin vaalitenteistä.

Tämä ei ole todellakaan helppo tilanne lähteä ajamaan kommunismia Suomessa. Ihmiset on lapsesta asti opetettu siihen, että kommunismi on paha asia.Eli saat automaattisesti "Stalinisti Neuvostoliiton kannatta"-leiman itseesi. Ja kun yrität esittää, etttei asia ole näin pitää kansallinen media sinut täysin pimennossa.

Tämä kaikki johtuu siitä, että nykyinen valtaeliitti ymmärtää samat asiat mitkä me kommunistitkin: suomalaiset ovat pohjimmiltaan vasemmalle päin kallistuneita. Ja kommunistinen vallankumous vaatii joukkovoimaa. Kun kommunistinen liike pysyy pienenä ja suurelta joukolta piilossa ei vallankumouksesta ole pelkoa. Nyky-yhteiskunnalle ja taloudelle paras ihminen on henkilö joka käy töissä ja kuluttaa ansaitsemansa rahat. Näin rikkaat rikastuvat lisää. Ja Kokoomus saa pitää suurimman puolueen titteliä. Peruskouluissa siis täytyy jo demokratian takia lisätä omaan ajatteluun kannustamista ja opettaa mediakritiikkiä yms. hyödyllisiä taitoja nykymaailmassa. Samalla myös pienet puolueet on huomioitava valtamediassa. Näin politiittinen aktiivisuus saattaisi kohota ja politiikan suuntakin kääntyä oikeaan tässä tapauksessa vasempaan suuntaan.

6 kommenttia:

 1. Kommunismissa on aika paljon ongelmia, mutta esimerkiksi suunnitelmatalous on täysin mahdollinen talousjärjestelmä.

  Oikeistoliberaaleilla on täsmälleen samat jutut kuin sinulla tässä blogissa, vain sillä erotuksella että heidän mytologiassaan peruskoulu aivopesee lapset vasemmistolaisiksi. Sinä taas väität että lapsia estetään kasvamasta kommunisteiksi.

  Missäköhän nyt on totuus, kysyn vaan :)

  Nyt on aika katsoa SAK:n vaalimainokset, erityisesti ne joissa seikkailee tuo mainio porvarihahmo.

  VastaaPoista
 2. Joko olet keksinyt, miten tuossa teidän kommunismissa järjestetään niin, että kaikki tekevät kykyjensä mukaan ja saavat tarpeidensa mukaan?

  Onko pasifistilla siiten lupa kyttää väkivaltaa (tai palkata siihen jonkun muun) niitä ihmisiä vastaan, jotka tekevätkin salaa töitä omaksi hyväkseen ja käyvät vaihtokauppaa salaa omien kavereidensa kanssa ilman keskuskomitean äänestystä?

  Muistuttaisiko tämä systeemi jotain elämän mittaista siviilipalvelusta?

  -Osku

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä teksistä Tuukka.

  Olet oikeassa, kouluissa pitäisi antaa lasten kehittää oma-ajattelua, mutta myös pitäisi opettaa nyky-ihmisille mitä kommunismi oikeasti on.

  Kiina sekä "Ex"-Neuvostoliitto väittää/väitti itseänsä kommunistiseksi valtioksi.

  Katsotaan ensin mitä kommunismi oikeasti on;

  "Kommunismissa ei ole yksityisomistusta, rahaa ei käytetä, ja jako tapahtuu jokaiselle tarpeen mukaan. Tavaraa tuotetaan ihmisten tarpeiden mukaan, joten liikatuotantoa ei synny. Talous pysyy tasapainossa, työntulos jaetaan kaikille tasan.

  Jokainen ihminen on tasa-arvoinen, koska rahaa ei ole mittaamassa ihmisten välisiä suhteita. Koska tuotetaan vain se mitä tarvitaan, luonto säästyy eikä saastuteta. Ydinvoimaloita ei tarvita, ei myöskään hiilivoimaloita.
  Samasta syystä: tuotetaan vain se mitä tarvitaan. Jokaisella on työtä, koska kommunismi ei tarvitse työttömyyttä."


  Kiinassa on maailman eniten tehtaita ja vienti-markkinoita. Tämä kuvaa kapitalismia, päinvastoin mitä kommunismi ajaa takaa.

  Kiinassa myöskin on ydinaseita. Tämä taas kuvaa militarismia, kuten arvata voit, päinvastoin mitä kommunismi ajaa takaa.


  Neuvostoliitto Leninin aikana oli kuin paratiisi kommunistiselle väelle. Lenin harjoitti aitoa kommunismia.

  Leninin kuoltua, Stalin aloitti kommunismin väärinkäytön. Stalin oli mukana maailman sodassa ja käytti kommunismia tekosyynä ja aloitti ikäänkuin "kommunistisen pyhiinvaelluksen".


  Ihmisiä ei saisi pitää pimenossa, vaan opettaa mitä kommunismi oikeasti on ja mitä se tarkoittaa. Näin ollen ihmiset eivät heti leimaisi kommunisteja Stalin-leimalla.

  Anteeksi pitkästä tekstistä. :P

  VastaaPoista
 4. Paitsi että sitä kuinka paljon kuka tarvitsee mitäkin, ei pysty "suunnittelemaan". Ei mitenkään. Siihen suunnitelmatalous kaatuu.

  Leninin aikana todellakin oli paratiisi. Takavarikoitiin omaisuutta, teloitettiin ihmisiä ilman oikeudenkäyntiä ja aiheutettiin keinotekoista nälänhätää myymällä viljaa ulkomaille. Kunnon paratiisi, joo.

  Näistä ehdottomasti pitäisi kouluissa kertoa, siitä olen samaa mieltä

  VastaaPoista
 5. Lieneekö Tuukka itse tuo edellinen anonyymi?

  VastaaPoista
 6. En ollut tuo anonyymi kirjoittaja. Ja en itsekkään pidä Lenininkään aikaa Neuvostoliitosssa minään paratiisinä. Johtui tietenkin aika pitkälti siitä,että maassa käytiin sisällissotaa.

  Eli en tietenkään tarkoita, että Neuvostoliittoa pitäisi opettaa ihannoimaan. Koska se ei edes ollut kommunistinen maa niin kuin minä itse kommunismin näen.

  Kuitenkin tiedon pimittäminen on järkyttävää nyky peruskoulussa. Siitä pitäisi päästä eroon.

  VastaaPoista