lauantai 19. helmikuuta 2011

Protestin aika on nyt!

Pianotutkinto on takanapäin. Sen takia on syytä panostaa nyt kunnolla vaalikampanjaan. Ja mikäpä on parempi idea kuin kirjoittaa blogitekstiä lauantai-illan ratoksi.

Viime viikkoina Lähi-Idässä on osoitettu mieltä ja vaadittu demokratiaa. Kaikki sai alkunsa Tunisiasta jossa kansa kyllästyi entisen presidenttinsä Ben Alin korruptoituneiseen hallitukseen. Pitkien mielenosoitusten jälkeen presidentti pakeni maasta. Tästä näyttää lähteneen liikkeelle todellinen protestien ja mielenosoituksien kierre ympäri Arabimaailmaa. Ehkä tähän mennessä suurimpana voittona Egypti jossa kahden viikon ja miljoonien ihmisten mielenosoitusten jälkeen USA:n tukema korruptoitunut presidentti Hassei Mubarak erosi tehtävästään jota oli viimeiset 30 vuotta pitänyt hallussaan. Protestit ovat laajenneet nyt mm. Libyaan, Algeriaan ja Jordaniaan. Arabimaailmassa siis todellakin kuohuu. Usa:n presidentti Barak Obama on nostanut tilanteen jo samaan kastiin Berliinin muurin murtumisen kanssa.

Arabimaailmassa on siis suuri muutos käynnissä. Kansa on kyllästynyt korruptioon ja vaatii itselleen oikeuksia. Mitä tapahtuu Suomessa? Vaalit ovat tulossa, mutta kukaan ei nosta mediaan oikeasti tärkeitä kysymyksiä ihmisten toimeentulosta, lakko-oikeuksista yms. Vaalit yritetään vain saada pyörimään Perussuomalaisille tärkeiden kysymysten ympärillä. Tämä ei oikeasti johda Suomea mihinkään kuten parin viikon takaisessa blogitekstissäni osoitin.

Missä siis on suomalaisten protestimieliala? Hallitus ja työnantajat ovat pissineet meitä linssiin monta vuotta. Milloin yritetään rajoittaa lakko-oikeutta. Milloin taas rahoitetaan Kreikkalaisia ja Irlantilaisia suurpankkeja sadoilla miljoonilla euroilla perustellen tätä sillä, että tilanne huonontaisi suomalaisten palkansaajien asemaa. Sitten kun opiskelijat vaativat opintorahan korotuksia ei hallitukselta löydykkään enää niitä satojamiljoonia vaan Suomi on hirmuisessa velkakierteessä ja kaikesta on ehdottomasti leikattava. Siis H****TTI VIEKÖÖN SANON MINÄ! Eivätkö suomalaiset muka tosiaankaan huomaa tätä vai ovatko suomalaiset muka oikeasti niin tyhmiä, että äänestävät edelleen Keskustaa ja Kokoomusta samaan tahtiin.

Pahimpia tapauksia ovat tietenkin ne jotka eivät aijo edes äänestää vaaleissa. Valitettavasti jokainen antamaton ääni on ääni porvarille pitää paikkaansa. Hölmöintä mitä voi tehdä on ajatella, ettei yhdellä äänellä saa mitään aikaiseksi. Totta se varmaankin on. Mutta yhdestä äänestä tulee muiden äänten kanssa monta ääntä. Pahinta mitä demokratian huonontamiseksi voi tehdä, on jättää äänestämättä.

Tämän takia jokaisen tulee äänestää seuraavissa vaaleissa. Tämä on meidän protestimme suuromistajille ja korruptoituneelle porvarihallitukselle! Demokratiassa meidän ei välttämättä tarvitse mennä kaduille Egyptin ja Tunisian tapaan. Me voimme vaatia demokratiaa ja oikeksiamme tulevissa vaaleissa. Tämän takia haluan vedota jokaiseen suomalaiseen äänioikeuttettuun: ÄÄNESTÄ! ÄLÄ MURENNA DEMOKRATIAA JA VEDÄ MATTOA OMIEN JALKOJESI ALTA! PROTESTIN AIKA ON NYT!!

perjantai 11. helmikuuta 2011

Eduskuntavaaliehdokkaan vala

Tänään ainakin Karjalan prikaatissa varusmiehet vannoivat sotilavalansa.

Tästä innostuneena esitän nyt eduskuntavaaliehdokas valani tai kommunistin valani.

Vala on muunnos alkuperäisestä sotilasvalasta. Sieltä sitten saa katsella mitä eroa tässä on: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sotilasvala



Minä Tuukka Koirikivi lupaan ja vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta,
olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen kansalaisten hyötyä ja parasta.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa puolustaa kansalaisten koskemattomuutta, oikeuksia ja demokratiaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä jotain näistä vastaan, aion ehdottomasti toimia tällaisia toimia vastaan.

Kansaa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.

Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella äänestäjiäni ja ajaa asioita joiden perusteella kansa on minut virkaani äänestänyt. Tahdon myös tovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin velvollisuuttani.

Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.

Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää.

maanantai 7. helmikuuta 2011

Miksi sanoa EI Perussuomalaisille?

Vaalit lähestyvät. Ja omat kiireeni sitä myöten lisääntyvät. Mutta nyt on aika tehdä pitkään aikomani blogiteksti Perussuomalaisista ja heidän aatteestaan tai oikeastaan siitä, ettei heillä oikesti mitään aatetta olekkaan.

Tällä hetkellä Perussuomalaiset porskuttavat vaaligalluppien kärkipaikoilla. Samaan aikaan vasemmisto ei näytä nousevan mihinkään. Positiivista on sentään se, että Kokoomuksen ja Keskustan gallupluvut ovat alkaneet laskea. Kansa on siis tyytymätön nykymenoon ja haluaa siihen muutosta. Mutta tämä muutoshenki ajautuu aivan väärään suuntaa nimittäin Perussuomalaisille. Mutta miksi Perussuomalaisia siis ei tulisi äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Mietitäämpä ensin Perussuomalaisten aatteen päälinjaa eli maahanmuuttokriittisyyttä. Perussuomalaiset haluavat rajoittaa niin pakolaisten ottamista kuin työperäistä maahanmuuttoa. Heidän mielestään pakolaisten kotouttamiseen käytetään liikaa rahaa ja se on epäonnistunutta. Epäonnistunut kotouttaminen itseasiassa johtuu nimen omaan siitä, että siihen käytetään liian vähän rahaa. Turvapaikanhakijoille tarkoitettuja keskuksia lopetetaan ja maahanmuuttajien tuet ovat liian pieniä. Vaikka maahanmuuttajien tukia nostettaisiin ja pakolaisia muuten tuettaisiin, ei se vielä ajaisi Suomea konkurssiin. Tämä väestönryhmä on kuitenkin sen verran pieni osa suomalaisista.

Jos ulkomaalainen sitten sattuukin saamaan töitä, on tämä Perussuomalaisten mielestä pois suomalaisten itsensä töistä pois. Tämän vuoksi Perussuomalaiset haluavat rajoittaa myös työperäistä maahanmuuttoa. Tässäkin suhteessa persut ovat väärässä. Totta on, että monet alat ovat työlistettyjä ulkomaalaisella työvoimalla esimerkiksi rakennusala. Perussuomalaisilta kuitenkin on jäänyt huomioimatta, miksi ulkomaalaiset saavat töitä näillä aloilla. Syy on se, että ulkomaalaiset työntekijät tekevät töitä paljon alle minimipalkkauksen. Pahimmillaan tienaten vain euron tunnissa. Ja samaan aikaan työntekijät eivät tiedä mitään työehtosopimuksista ja tekevät töitä ilman ylityökorvauksia. Onko vika siis ulkomaalta tulleissa työntekijöissä itsestään? Ei vaan vastuuttomista yritykissä jotka polkevat heidän työoikeuksiaan ja pääsevät näin itse halvemmalla. Ongelmaa ei siis ratkaise se, että maahanmuuttoa rajoitetaan, vaan se, että työnantajia valvotaan tehokkaamin ja markkinoilta kitketään pois tällaiset väärinkäytökset ja annetaan ulkomaisten työntekijöiden tehdä töitä samoilla työehtosopimuksilla ja palkkauksella kuin suomalaistenkin. Perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikka siis on puhumista aidanseipäästä eikä itse aidasta jota täytyisi korjata.

Mutta mitä on Perussuomalaisten talouspolitiikka? Ei niin yhtikäs mitään. Perussuomalaisten talouspoliittiset ajatukset koostuvat kolmesta asiasta: kehitysavun poistaminen budjetista, pakolaisille kuuluvien avustusten pienentäminen ja Ruotsin kielen poistaminen opetusohjelmasta. Kuinka paljon nämä toisivat säästöjä? Ainoastaan noin yhden prosentin Suomen bruttokansantuotteesta. Hallitusvastuuta ajatellen tämä on hyvin pelottava ajatus. Suomen vuosittaisia budjetteja valmistaisi puolue jolla ei ole pienintäkään hajua verotukseen ja työvoimapolitiikkaan liittyvistä linjauksista. Timo Soini on itsekkin erään lehden haastattelussa todennut, ettei Perussuomalaisilla ole talouspoliittisia ajatuksi. Kun Soinilta jokin aika sitten kysyttiin mitä Perussuomalaiset olisivat valmiita leikkamaan valtion budjetissa, oli Soinille ainoa ehto, ettei puolustusbudjettia pienennettäisi.

Perussuomalaisten tai oikeastaan Soinin puolustuspoliittiset ajatukset ovat muutenkin erikoisia. Perussuomalaiset vastustavat ainakin joiltain osin Suomen oma määäräysvallan kaventamista. Soinin mukaan kuitenkin Suomen olisi oman turvallisuutensa kannalta tärkeää liittyä Natoon. Mitä Natoon liittyminen sitten on, jos ei Suomen määräysvallan siirtämistä muualle?

Eli siis miksi Perussuomalaisia ei pitäisi äänestää eduskuntavaaleissa? Koska se ei oikeasti muuuttaisi asioita parempaan suuntaan. Luultavasti vaikka Perussuomalaiset vaalit voittaisivatkin, olisi heidän hallituskumppaninsa Kokoomus tai Keskusta. Eli nykyinen talouspolitiikka ei muuttuisi yhtään paremmaksi. Talouspolitiikka kuitenkin on asia, jonka kansalaiset haluavat muuttaa. Tämän takia on syytää äänestää vasemmistopuolueita. Ihan vain sitä syystä, jotta nykymenoon saadaan oikeasti muutosta aikaiseksi!