perjantai 11. helmikuuta 2011

Eduskuntavaaliehdokkaan vala

Tänään ainakin Karjalan prikaatissa varusmiehet vannoivat sotilavalansa.

Tästä innostuneena esitän nyt eduskuntavaaliehdokas valani tai kommunistin valani.

Vala on muunnos alkuperäisestä sotilasvalasta. Sieltä sitten saa katsella mitä eroa tässä on: http://fi.wikipedia.org/wiki/SotilasvalaMinä Tuukka Koirikivi lupaan ja vakuutan kunniani ja omantuntoni kautta,
olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen kansalaisten hyötyä ja parasta.

Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa puolustaa kansalaisten koskemattomuutta, oikeuksia ja demokratiaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä jotain näistä vastaan, aion ehdottomasti toimia tällaisia toimia vastaan.

Kansaa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.

Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella äänestäjiäni ja ajaa asioita joiden perusteella kansa on minut virkaani äänestänyt. Tahdon myös tovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin velvollisuuttani.

Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.

Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää.

3 kommenttia:

 1. Kommunisti & demokratia? Olen saanut sellaisen kuvan historian ja yhteiskuntaopin tunneilta, että nämä kaksi asiaa eivät kulje aivan käsi kädessä. Pystyisitkö avaamaan tätä asiaa?

  Armeijasta näin muuten, miten olet sen suhteen toiminut? Käynyt, sivarissa ollut, vapautettu vai niin sanottu karkuri tai telkien takana lusiva?

  VastaaPoista
 2. Hups. Aikaisempaan kommentiini, unohtui vähän itse ehdokkaan esittelyn lukeminen ennen kirjoittamista. Olet siis siviilipalvelusvelvollinen, mutta se on silti hyvin kytköksissä Suomen armeijaan. Sodassa joudut käytännössä asetta kantamaan, mutta ilman koulutusta. Miksi ei siis vapautusta?

  VastaaPoista
 3. Kommunismi jos mikä on demokratiaa. Kommunismissa myös talous on asetettu demokraattisen päätöksenteon alle.

  Ja siviilipalvelusvelvollinen ei palvele armeija edes sota-aikana. Ja kyllä totaaliakin harkitsin mutta päädyin siviilipalvelukseen.

  VastaaPoista