lauantai 19. helmikuuta 2011

Protestin aika on nyt!

Pianotutkinto on takanapäin. Sen takia on syytä panostaa nyt kunnolla vaalikampanjaan. Ja mikäpä on parempi idea kuin kirjoittaa blogitekstiä lauantai-illan ratoksi.

Viime viikkoina Lähi-Idässä on osoitettu mieltä ja vaadittu demokratiaa. Kaikki sai alkunsa Tunisiasta jossa kansa kyllästyi entisen presidenttinsä Ben Alin korruptoituneiseen hallitukseen. Pitkien mielenosoitusten jälkeen presidentti pakeni maasta. Tästä näyttää lähteneen liikkeelle todellinen protestien ja mielenosoituksien kierre ympäri Arabimaailmaa. Ehkä tähän mennessä suurimpana voittona Egypti jossa kahden viikon ja miljoonien ihmisten mielenosoitusten jälkeen USA:n tukema korruptoitunut presidentti Hassei Mubarak erosi tehtävästään jota oli viimeiset 30 vuotta pitänyt hallussaan. Protestit ovat laajenneet nyt mm. Libyaan, Algeriaan ja Jordaniaan. Arabimaailmassa siis todellakin kuohuu. Usa:n presidentti Barak Obama on nostanut tilanteen jo samaan kastiin Berliinin muurin murtumisen kanssa.

Arabimaailmassa on siis suuri muutos käynnissä. Kansa on kyllästynyt korruptioon ja vaatii itselleen oikeuksia. Mitä tapahtuu Suomessa? Vaalit ovat tulossa, mutta kukaan ei nosta mediaan oikeasti tärkeitä kysymyksiä ihmisten toimeentulosta, lakko-oikeuksista yms. Vaalit yritetään vain saada pyörimään Perussuomalaisille tärkeiden kysymysten ympärillä. Tämä ei oikeasti johda Suomea mihinkään kuten parin viikon takaisessa blogitekstissäni osoitin.

Missä siis on suomalaisten protestimieliala? Hallitus ja työnantajat ovat pissineet meitä linssiin monta vuotta. Milloin yritetään rajoittaa lakko-oikeutta. Milloin taas rahoitetaan Kreikkalaisia ja Irlantilaisia suurpankkeja sadoilla miljoonilla euroilla perustellen tätä sillä, että tilanne huonontaisi suomalaisten palkansaajien asemaa. Sitten kun opiskelijat vaativat opintorahan korotuksia ei hallitukselta löydykkään enää niitä satojamiljoonia vaan Suomi on hirmuisessa velkakierteessä ja kaikesta on ehdottomasti leikattava. Siis H****TTI VIEKÖÖN SANON MINÄ! Eivätkö suomalaiset muka tosiaankaan huomaa tätä vai ovatko suomalaiset muka oikeasti niin tyhmiä, että äänestävät edelleen Keskustaa ja Kokoomusta samaan tahtiin.

Pahimpia tapauksia ovat tietenkin ne jotka eivät aijo edes äänestää vaaleissa. Valitettavasti jokainen antamaton ääni on ääni porvarille pitää paikkaansa. Hölmöintä mitä voi tehdä on ajatella, ettei yhdellä äänellä saa mitään aikaiseksi. Totta se varmaankin on. Mutta yhdestä äänestä tulee muiden äänten kanssa monta ääntä. Pahinta mitä demokratian huonontamiseksi voi tehdä, on jättää äänestämättä.

Tämän takia jokaisen tulee äänestää seuraavissa vaaleissa. Tämä on meidän protestimme suuromistajille ja korruptoituneelle porvarihallitukselle! Demokratiassa meidän ei välttämättä tarvitse mennä kaduille Egyptin ja Tunisian tapaan. Me voimme vaatia demokratiaa ja oikeksiamme tulevissa vaaleissa. Tämän takia haluan vedota jokaiseen suomalaiseen äänioikeuttettuun: ÄÄNESTÄ! ÄLÄ MURENNA DEMOKRATIAA JA VEDÄ MATTOA OMIEN JALKOJESI ALTA! PROTESTIN AIKA ON NYT!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti