sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Avoin kirje vapaa-ajattelevalle Suomelle

Minua suututtaa Päivi Räsäsestä vellova kohu. Ei pelkästään siksi, että olen Räsäsen kanssa asioista aivan eri linjoilla. Olen suuttunut koska Suomen "vapaa-ajatteleva" massa leimaa koko uskontokunnan yhden ihmisen perusteella.

Viime ja tällä viikolla on taas satoja ihmisiä eronnut kirkosta. Tämä on toki jokaisen ihmisen täysin oma valinta enkä sitä voi kieltää, olenhan itsekkin kirkosta eronnut viime syksynä. Mutta se, että syyksi viime aikaisiin eroihin on eroakirkosta.fi palveluun kerrottu Päivi Räsäsen kommentit homoista ja raamatusta lain yläpuolella.

Älkääkä vetäkö tästä johtopäätöstä, että olen Räsäsen kanssa samaa mieltä. En ehdottomasti ole. En vain halua tulla leimatuksi yhden ihmisen takia. Ei kai meitä kommunistejakaan tule leimata Stalinin tai Maon tekojen takia? (vaikka joissain piireissä tätä tehdäänkin). Vapaa-ajatteleva Suomi, haluan sanoa teille: ottakaa Räsänen sun muut hänen kanssaan samaa mieltä olevat henkilöt yksittäisinä ihmisinä tai pienenä vähemmistönä. Älkää tuomitko miljoonien ihmisten uskontokuntaa pelkästään yhden ihmisten sanojen ja tekojen perusteella. Se on nimenomaan sitä suvaitsevaisuutta se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti