sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Perussuomalaiset

Tässä viimepäivinä olen miettinyt paljon Perssuomalaisten politiikka. Sitä voisi jopa sanoa ristiriitaiseksi. Ainakin puolueen sisällä. Perussuomalaisten ääniharava Helsingissä oli avoimesti maahanmuuttovastainen jopa hieman rasistinen. Toisaalta heidän puheenjohtajansa Timo Soinin mukaan tämä ei ole heidän puolueensa yhteinen linja.

Perussuomalaisten puolueohjelmassa itsessään korostetaan että Suomeen tulevien maahanmuuttajie pitää elää osana Suomalais-kristillistä kulttuuria. Tämä kuulostaa mielestäni siltä että puolue haluaa "pakkosuomalaistaa" kaikki esimerkiksi Lähi-Idästä tai Afrikasta tulleet maahanmuuttajat. Heidän pitäisi hylätä oma kulttuurinsa joka muokkaa heidän oman ajattelunsa. Myös tämä kertoo siitä että puolue haluaisi kieltää eri uskontojen harjoittamisen Suomessa. Eli jos olet muslimi et saa rukoilla kohti Mekkaa keskelä ravintolaa koska se ei kuulu Suomalaisiin arvoihin.

Palakseni Soinin kommenttiin kannattamassani puolueessa eli SKP:ssä ei puolueohjelmaa harjoittavat ihmiset saatetaan pahimmillaan erottaa puolueesta. Tätä ei näytä Perusuomalaiset näytä tekevän vaikka se kuulemma sotii puolue arvoja vastaan. Siksi tämä on mielestäni jotenkin erikoista. Tunnustetaan etttä ihmisen ajatukset eivät ole puoluearvojen mukaisia mutta ei tehdä muuten mitään toimenpiteitä. Itse olen samaa mieltä Vasemmistoliittolaisten ja Vihreiden naisien kanssa joiden mukaan Soinin on otettava vastuu puolueeseen kuuluvan henkilön kommenteista ei pelkästään tuomita niitä.

Omasta mielestäni Perussuomalaisten Nato ja Eu vastaisuus ovat hyvä asia. Tietenkin kun kommunisti olen. Mutta puolueesta löytyy tämä muita kulttuureja hieman sorsiva linja jota en todellakaan arvosta. Maahanmuutosta ja sen määrästä saa keskustella, mutta ei pakkosuomalaistaa kaikkia maahanmuuttajia Suomen kulttuurin arvoihin. Se alkaa jopa kuulostaaa hieman ihmisoikeusien vastaiselta.

2 kommenttia:

  1. Olet SKP:n jäsen. Hienoa! Vieläkös te tapaatte sanoa, että uskonnot ovat oopiumia kansalle?

    VastaaPoista
  2. Sanoin kannattamassani. En ole vielä jäsen.Lähiaikoina kyllä.

    Mutta saattahan joku noin ajatella. Itse en ajattele. Ja se ei ole mitenkään pääasia Marxin teoriassa

    VastaaPoista