tiistai 25. marraskuuta 2008

Suomi ja aseet

Otsikko kertoo paljon. Heti alkuun huomautan olevani pasifisti joten se kyllä näkyy.Eli mielestäni aseet ovat aivan turhia. Niillä ei oikeastaan tee yhtään mitään. Itse en asetta omista enkä aijo hankkia mutta nykyinen Suomalainen ase linjaukset ovat mielestäni täysin hakoteillä.

Ensinnäkin miten helposti aseen saa. Tai ainakin sai. Näillä näkymin hallitus on tiukentamassa linjauksiaan. Mutta siis virallisen aselain mukaan aseen saa jokainen nykyisin jo 18 vuotta täyttänyt henkilö joka voi näyttää sitä tarvitsevansa harrastuksessaan. Esimerkiksi ampuma ase urheilu ja metsästys. En ole näitä harrastuksia vastaan mutta se aiheuttaa rikollisille liian helpon tavan saada aseen haltuunsa. Tästä surullisimpina osoituksina Kauhajoen ja Jokelan koulujen ampuma välikohtaukset. Jokelan jälkeen hallitus unohti asian melko liukkaasti ja havahtui uudestaan vasta Kauhajoen aikana. Eikä näilä näkyminkään mitään suuria muutoksia ole tulossa. Omasta mielestäni uusi adressi joka jätettiin pariviikkoa sitten ministeri Holmmlundille on hyvä ratkaisu. Tässä ehdotetaan että harrastus aseet säilytetään lukituissa tiloissa esim. ampuma radan kaapisssa. Näin estetään vaarallisten ihmisten liikkuminen kadulla ase kädessä murhaamassa ja ryöstämässä ihmisiä. Poliisit yms. asettaan työssään tarvitsevat saisivat käyttää asetta.

Mutta toinen asia jota olen miettinyt on nykyinen armeija politiikka. Tämä koskettaa itseäni henkilökohtaisesti parin vuoden kuluessa. Suomen lainsäädäntö lähtee siitä että jokainen mies suorittaa asepalveluksen joka kestää minimissään puolivuotta eli 6 kk. Ja tästä alkavat epäkohdat. Jos olet pasifisti eli aseista kieltäytyjä on sinulla kolme vaihtoehtoa. Joko 6 kuukautta vankillassa ---> rikosrekisteriin merkintä. Muuta vaihto ehdot ovat aseeton asepalvelus joka huppista heijaa kestääkin 9 kuukautta? Ja kolmas on kaksi kertaa pidempi eli vuoden kestävä siviilipalvelus. Tämä kuulostaa hieman tai oikestaan paljon siltä että aseistakieltäytymisestä rangaistaan? Ainakin jossain määrin.

Ja oikestaan kysymys on mitä Suomi tekee nykypäivänä armeijalla? Vai uskooko joku suurvaltojen hirmuhyökkäykseen Suomeen? Jos kukaan ei usko on armeija tässä tilanteessa hyödytön. Se on paikka jossa ollaan puolivuotta ja sitten saatetaan lähteä rauhanturvaajaksi. Ja hupsis heijaa tuhlaantui yhteiskunnan varoja. Tietenkin rajavartiosto pitää pitää yllä mutta sitäkin voi tehd eri ammatin. Poliisille se ei ehkä sovellu koska nykyäänkin perustehtävissä hoidossa tekee tiukkaa.

5 kommenttia:

 1. Kirjoitat erittäin asiaa. Kaikki aseet saataisiin mun puolesta vaikka sulattaa ja mitä Suomen armeijaan tulee, niin palkka-armeijakin olisi parempi kuin tämä nykyinen. En tajua mitä järkeä siinä on, että heivataan vankilaan heti jos ei armeijaan tai vaihtoehtoisesti sivariin halua mennä.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Joo tosiaan miksi on aseit, ne on nii turhii. Kannattaa joskus miettiä elämää ihan vakavasti, emme elä muumi maailmassa.

  VastaaPoista
 4. Olet niin vapauden kannalla. ^^ Mietihän joskus, kun kirjoitat, että miten ratkaiset asiat. Olisi fiksua kuulla, kuinka ylläpitäisit rauhaa ja yhteiskuntajärjestystä sosialistisessa unelmassasi ilman aseita. Ihmisen luonto on inhimillinen, ja inhimillisyyteen kuuluu sen negatiivinenkin puoli, viha ja agressiot, joita toteuttamaan ihminen pystyy ilman aseitakin.

  Mitä taas armeijaan tulee, niin olisi mukava nähdä, mitä tapahtuisi, kun asevelvollisuusarmeija lakkautettaisiin.

  VastaaPoista
 5. Jos ihminen on niin pirun järkevä eläin niin miksi se ei voi ymmärtää että se ei tuo hyvää. Se joka sodasta pitää on mielenvikainen.

  VastaaPoista