sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Kommunismi

Olen monta viikkoa väitellyt kommunismista ja sen toimivuudesta.Senpä takia ajattelin kirjoittaa mitä itse kommunismista ajattelen ja samalla osoittaa vääräksi muutamia perusargumentteja.

Ensin omat ajatukseni kommunismissa. Olen siis Skp:n kannattaja. Mielestäni puolue ajaa hyvää asiaa demokraattisesti. Nyt joku varmaankin miettii miksi ei Vasemmistoliitto? Mielestäni Vasemmistoliitolla sosialistisen aatteen ajaminen on jäänyt taka-alalle. Puolueessa on myös eri linjoja. Jotkut ovat lähes kommunisteja. Jotkut taas ajavat työläisten asiaa kun muistavat ja kannattavat yritystoimintaa. Skp tähtää puolueohjelmassaan sosialismiin. Samalla ajetaan vähäosaisten ja työläisten asioita. Asiat jotka eduskunnassa välillä unohtuvat.

Omasta mielestäni kun sosialismia luodaan on se luotava demokraattisesti. Sotilaalisesti ja vallankumouksella siitä ei tule mitään. Se on huomattu jo kaatuneissa reaalisosialistisissa maissa. Näissä myös vietiin pois sanan ja uskonnonvapaudet joiden minun mielestäni on oltava oli kyseessä mikä aate hyvänsä. Ihmisoikeuksien poistaminen ja sosialismi eivät liity millään tavalla toisiinsa. Tämä on toisaalta yksi perusargumentti väittelyissä "kommunismissa ei ole vapautta". Kommunismissa pyritään täydelliseen yhteisomistajuuteen ja demokratiaan jossa jokainen ihminen työllään yhteisön puolesta parantaa samalla myös omia olojaan. Tämän takia olen kommunismin kananttaja. Se on mielestäni tärkein asia kommunismissa. On yhteisö joka päättää asioista eikä suuryrityksiä ja muita isoja johtajia jotka leikittelevät ihmisarvolla mielensä ja tarpeidensa mukaan.

Omasta mielestäni Neuvostoliittolainen suunnitelma talous jossa asiat suunnitellaan 5 vuodeksi eteenpäin ei vain voi toimia. On kehitettävä uusi tapa jossa ihmisen tarpeet otetaan huomioon välitömästi eikä tuoteta pyykkilautoja vaikka niitä ei tarvita. Tässä kumosin myös argumentin "sosialismi ei toimi koska suunnitematalous ei toimi". Tyhmin ja valitettavasti yleinen argumentti kommunismia vastaan on että se ei voi toimia koska siinä ei tuoteta voittoa. Niille joka yrittävät näin väittää suosittelen tutustumaan kommunistisiin teorioihin. Voittoa ei ole tarkoituskaan tuottaa. Se on markkinatalouden keksintö. Kommunismissa tuotetaan välttämätön. Ei enempää eikä vähempää.

Kommunismiin on omasta mielestäni pyrittävä. Se takaa kaikille ihmisille yhtä hyvät oltavat. Ei välttämättä huonot niinkuin jotkut väittävät mutta sellaiset että on hyvä elää. Se joka nyt miettii että eikö nyky-Suomessa asiat ole hyvin suosittelen lukemaan edellisen tekstini.

6 kommenttia:

 1. Miten sinä kumosit argumentin;"Suunnitelma_talous ei toimi, sosialismi ei toimi." Lähes sama asiahan ne ovat, ellet halua uutta Kiinaa luoda sosialismillasi. Mikä järjestelmään vaikuttaa ellei, markkinavoimat tai suunnitelmatalous?

  VastaaPoista
 2. Olen monta kertaa sanonut kuten tuossakin että sellainen pitää kehittää. Ei asioita voi suunnitella pidemmälle. Muuten tulee sama meininki kuin Neuvostoliitossa. Ja kumosin sen argumentin edellä. Valtion omistajuus voi olla myös ilman suunnitelmataloutta.

  VastaaPoista
 3. Olen usein sanonut että kommunismi on tasa-arvotonta. Ihmisten joukossa on ahkeria, kyvykkäitä ja älykkäitä yksilöitä. Toisaalta on laiskoja, tyhmiä ja saamattomia ihmisiä. Ei ole reilua että molemmat saavat saman verran "tavaraa". Toinen on kuitenkin tehnyt enemmän töitä ja nähnyt vaivaa. Tämä on mielestäni kommunismissa yksi suuri haitta.

  VastaaPoista
 4. Niin että ne jotka ovat tehneet enemmän niin pitäisi saada parempi asema ja elinolot? Mitäpä niistä köyhistä välittämään...

  VastaaPoista
 5. Tätä voidaan sitten jatkaa siihen suuntaan, että ne jotka tekevät enemmän töitä, pitää saada tuntimääräisesti huonompi palkka? No tämä selittääkin paljon.

  VastaaPoista
 6. Ei kommunismissa ole mitään palkkoja. Siellä kaikki omistavat yhteiset tuotanto välineet. Kyllä sitä siinä vaiheessa meijeri työntekijä ymmärtää että jos ei käy siellä töissä niin kohta loppuu kyllä maitokin.

  VastaaPoista