maanantai 15. kesäkuuta 2009

Eu-vaalit: jälkipunti

Tiedän olevani melko pahasti myöhässä tässä asiassa. Eu vaaleista on kuitenkin jo yli viikko. Syy on siinä että olin viime viikon partio leirillä enkä sen takia koneella ehtinyt käydä. Mutta asiaan. Todetaampa alkuun sama mitä on todettu lähes joka tuutissa vasemmiston keskuudessa eli paha vasemmiston kriisi on alkanut. SKP kannatus tippui hieman ja Vasemmistoliitto menetti ainoan paikkansa. Tämän johdosta puolueen johtaja Martti Korhonen eroaa puheenjohtajan virasta. Myös SDP menetti yhden paikan ja Kokoomus ja Keskusta menettivät kannatustaan. Kokoomus voitti taas vaalit. Timo Soini oli ylivoimainen ääniharava ja toi sen avulla myös Kristillisille yhden äänen. RKP säilytti lopulta paikkansa ja Vihreät nousivat 2 meppipaikkaan.

Vaaleissa kävi oikeastaan niinkuin pelkäsinkin. Kansa ei lähtenyt äänestämään. Koko maan äänestys prosentti oli 40,3. Ihan hävettää olla suomalainen. Tämän päivän Helsingin Sanomien mukaan puolet suomalaisista ovat tyytymättömiä vaalitulokseen. Mielestäni on kyllä turha valittaa jos ei äänestänyt. Omassa kunnassani Mäntsälässä oli Uudemmaan alhaisin äänestys prosentti. Kunta on kuitenkin melko keskusta johtoinen eli se ei luultavasti liiemmin vaikuttanut. On myös totta mitä Arto Viitaniemi esitti viime perjantain Tiedonantaja lehdessä eli vasemmisto puolueet eivät saaneet riittävää näkyvyttä mediassa. En muista kun yhden väittelyn jossa oli SKP:n edustaja väittelemässä. Muuten niinkuin yleensäkkin tv:ssä näkyi vain eduskuntapuolueiden edustajia. Mitä ihmeen demokratiaa tämä oikein on? Demokraattisessa valtiossa on tuotava kaikki vaihtoehdot esille. Ei niitä jotka ovat eduskunnassa. Tämän takia suurin osa protesti äänistä valui Perussuomalaisille. He eivät kuitenkaan vasemmistolaisia ole.

Seuraaviin vaaleihin mennessä on Vasemmistoliiton etenkin profiloiduttava kunnolla. Ei enää ajelehtia. Muuten kannatus vain alenee alenemistaan. SKP:n on myös vihdoinkin saatava tv aikaa myös suurissa vaaliväittelyissä. Niitä kansa kuitenkin katsoo ja valitsee puolueensa sen perusteella. Vasemmiston on noustava kriisistä ja voitettava kansa puolelleen. Muuten Suomi menee aina vain alaspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti