keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Suomalaiset- Liian isänmaallisia?

Varoitus!!! Teksti saattaa loukata yli-isänmaallisia ihmisiä!!


Tätä asiaa olen jo pitkään pohtinut ja ajattelin kirjoittaa. Heti aluksi huomautan että olen itsekkin tiettyyn rajaan asti isänmaallinen.Tottakai Suomen pitää viedä jääkiekon maailman mestaruus yms. Mutta nykyään tämä tuntuu menevän Suomessa yli. Nykyäänkin ryssä on ryssä ja hurrit hurreja. Ja suomalaiset on se maailman paras kansa.

Tämän huomaa etenkin juhlapäivinä Suomessa. Ainakin kerran parissa kuukaudessa on jollain tavalla veteraaneihin ja sotaan liittyviä muisto päivinä. En sano etteivätkö ne tärkeitä ole. Tottakai veteraanit sotivat Suomen puolesta. Taas oliko siitä mitään hyötyä on toinen kysymys. Mutta sitten joka ikinen itsenäisyyspäivä joka on päivä jolloin Suomi itsenäistyi muistellaan vain veteraaneja ja heidän uhrautumistaan Suomen puolesta. Tälle on kalenterissa ihan omat päivänsä. Itsenäisyyspäivänä pitäisi ennemminkin muistella Suomen itsenäisyyttä ajaneita ihmisiä kuten Snellman ja Stålberg. Mutta muistetaanko heitä? Mielestäni ei ainakaan riittävästi. Viime itsenäisyyspäivän alla eräs kavereistani antoi veteraani keräykseen rahaa. Kysyin sitten että eikö nuo rahat voisi pistää SPR:n keräyksiin eli ihmisille jotka oikeasti tarvitsevat apua. Ehdotin myös että veteraaneja pitää kunnioittaa eikä kumartaa niinkuin nykysuomessa tehdään. Sain vastaukseksi vihaisia kommentteja. Minun mielestäni vain homma on mennyt pahasti yli. Venäjää pelätään edelleen ja sen takia puolustusta lisätään. Eikö tästä ryssäpelosta olisi aika päästä yli.

Eli pointtini on se ettei tarvitsisi elää menneissä ja nostaa aina Suomea ykköseksi maailmassa. Maailmassa on kuitenkin monta eri maatakin. Ei tietenkään saa joka asiassa antaa periksi. Mutta esimerkiksi Venäjään voisi alkaa ihan oikeasti rakentaa hyviä suhteita. Ja mitä sotaan ja sen muisteluun tulee niin olen sitä mieltä että pitäisi vihdoin yrittää irrottautua niistä traumoista ja jatkaa eteenpäin ja katsoa tulevaisuuteen. Vaikka se Suomessa tuntuukin vaikeaa olevan.

Että tämmoinen tilitys tällä kertaa. Kommentteja otan mielelläni vastaan koska tiedän että tämä on melko uudismielinen ajatus täällä Suomen maassa.

6 kommenttia:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=xSuB6O-SikU

  VastaaPoista
 2. YHDYS_SANA_SANKARI

  VastaaPoista
 3. Yhdyn edelliseen, eli kannattaisi kiinnittää oikeakielisyyteen hieman enemmän huomiota.

  1. Ajatus siitä etteivät veteraanit tarvitsisi rahaa: kannattaa muistaa että kyseessä on ne ihmiset jotka joutuivat oikeasti olemaan rintamalla, ei ne jotka sotaa masinoivat. Heille annettakoon tukea kuin pystymme.

  2. Hurrithan ovat suomalaisia? (Hurri=suomenruotsalainen)

  3. Venäjä on oikea uhka, vaikkei nyt ehkä päällimmäinen. Ja venäjäänhän on hyvät diplomaattiset suhteet ja hyvä niin. Pelottaa hieman tuo kaasuputki, mutta vain hieman.

  Villi ajatus: kapitalismi edistää maailmanrauhaa! Saksan ja ranskan vihollisuudet, jotka olivat kestäneet vuosisatoja, saatiin loppumaan kun ne tietoisesti tehtiin taloudellisesti riippuvaisiksi toisistaan.

  Ja ps. Aiemmassa kommentissa pyysin sua laittamaan blogisi blogilistalle. No, näköjään oletkin jo siellä. Anteeksi. (Kannattaa laittaa linkki blogilistaan myös blogista, niin ihmiset pystyvät helpommin liittymään blogin seuraajiksi.)

  -iivo jonka pitäis jo nukkua hemmmetti!

  VastaaPoista
 4. 1. En sanonutkaan että veteraanien tuet pitäisi ajaa alas. Mutta veteraani avustuksia tulee jatkuvasti valtiolta. Kyllä veteraanien keräyksiin saa antaa rahaa. Mutta miksi ei sitten punaisen ristin humanitaarisiin avustuskeräyksiin?

  2.No huono sanavalinta. Ruotsalaisia kuitenkin tarkoitin ja negatiivista suhtautumista.

  3. Kaasuputkihanke ei ole ympäristönkään kannalta hyvä. Mutta se että se vaikuttaisi Venäjän suhteisiin on naurettava väite että se vaikuttaa muihin kuin kaupallisiin suhteisiin. Suomen ei pitäisi pelätä Venäjää niinkuin ennen.

  On totta että Venäjä harjoittaa voimapolitiikkaa (ei ole ainoa valtio) mutta mitään suhteiden huononemista/sotaa ole näkyvissä.

  Ja kapitalismi on yhdistänyt länsimaita. Mutta se että kapitalismi hyödyttää kaikkia ihmisiä samalla tavalla on naurettava väite. Tähän löytyy esimerkkejä vaikka ihan kotosuomesta puhumattakaan monikansallisista yrityksistä Kiinassa ja Afrikassa.

  VastaaPoista
 5. Koita nyt ensin saada se kieliasu kuntoon ja kerro sitten uudelleen, mikä oli pointtisi.

  VastaaPoista