torstai 4. kesäkuuta 2009

Eu-vaalit

Lähellä oleva asia vaikka sitä ei liiemmin keskustelusta huomaa. Melko hiljaista ollut julkisuudessa. Se on kyllä väärin sillä Eu vaalit ovat suurempi osa päätöksen tekoa kuin moni äänestäjä uskoo. Monet lait tulevat nykyään Eu:n asetuksilla ja direktiiveillä. Eli vaalit vaikuttavat ihan Suomen lain säädäntöön. Siksi ihmetyttää miksi ihmiset eivät äänestä vaaleissa. Veikkauksissa on 41 prosentin äänestys aktiivisuus. Ihan hävettää suomalaisten itsensä puolesta.

Itse olen jo ehdokkaani valinnut ja äänestämässä käyn äänestämässä sunnuntaia ensimmäisissä vaaleissa elämässäni. Ehdokasta en paljasta mutta henkilö kuuluu ihan oman puolueen piiriin eli SKP:hen. SKP:n vaali ohjelmahan on "Ei Eu:lle- kyllä toisenlaiselle Euroopalle". Puolue siis kritisoi Eu:n vapaita markkinoita ja rahan liian suurta valtaa. Muutkin puolueet ovat ilahduttavasti ottaneet ihmisen lähtökohdaksi näin talouskriisin keskellä. Vasemmistoliitto ja SDP ovat vasemmistolinjalla. SDP etenkin sanoo edustavansa työläisten etuja. Saa taas nähdä kuinka nopeasti tämä unohtuu. Kokoomuksen vaali slogani on "Into, tieto ja taito tekevät pienestä suuren". Kuulostaisi siltä että Kokoomus on palaamassa juurilleen eikä enää kalastele ääniä "työvänpuolueena". Nyt nähdään ovatko suomalaiset markkinoiden perässä juokseva kansa vai toisiaan ajatteleva solidaarinen kansa. Itse toki toivon että jälkimmäinen olisi oikea tulos.

Mutta valitettavasti ihmisiä eivät vain Eu vaalit kiinnosta. Joko ollaan Eu:n puolesta tai sitten ollaan vastaan ja protestoidaan äänestämällä. Tämä on täysin väärä tekniikka. Eu porskuttaa niin kauan kuin joku sille sanoo vastaan. Näin tekivät Irlantilaiset ja äänestivät perustuslakia vastaan. Nyt se ajetaan kuitenkin läpi. Demokratiaa parhaimmillaan. Suomalaisissa vaaleissa on yleensä sääntö että mitä matalampi äänikynnys sitä paremmat mahdollisuudet oikeisto puolueilla. Joten lopuksi kehotan kaikkia myös Eu vastaisia menemään äänestämään ja protestoimaan Eu:ta sillä tavalla. Kotona istuminen ei Eu:ta muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti