maanantai 11. huhtikuuta 2011

Miksi äänestää SKP:tä?

Viimeinen kampanjaviikko on lähtenyt käyntiin. On siis loppukirin aika. Viikon aikana tiedossa kadulla feissaamista ja aktiivista lehtien luukutusta.

Gallupeissa Perussuomalaiset on nelinkertaistanut kannatuksensa viime eduskuntavaaleista. Se on osoitus siitä, että kansa on todellakin protestimieliala. Valitettavasti se vain kanavoituu väärään puolueesen kuten osoitin jokin aika sitten tekemässäni blogitekstissä Miksi sanoa EI Perussuomalaisille (josta on muuten parissa kuukaudessa tullut selvästi luetuin blogitekstini koko blogin kahden ja puolen vuoden historian aikana.)

Muutenkaan suurimmat puolueet eivät ole edelleenkään esittäneet mitään konkreettisia lupauksia mitä he ensi vaalikaudella tulevat tekemään. Kokoomus hehkuttaa "paremminvointivaltiotaan", SDP haluaa saada työelämän asiat kuntoon, Keskustan vaalislogan taas on mitään sanomaton "Asiaa". Mihinkään näistä sloganeista ei liity lupausta muutoksesta tai uudesta alusta politiikassa. Toisin kuin SKP:n vaalisloganissa "Kenkää rahaeliitille" joka selvästi on lupaus muutoksesta ja rahan vallan vastustamisesta.

Muutenkin SKP:llä on konkreettiset kaikkien ehdokkaiden hyväksyvät vaaliteemat. SKP sanoo ehdottoman EI:n rahan vallan lisääntymiselle politiikassa. Politiikan on lähdettävä ihmisestä eikä rahapolitiikasta. Siksi SKP sanoo EI myös leikkauksille vähäosaisilta ja vastustaa pankkien tukemista Eu:n kriisirahastojen kautta. SKP vastustaa myös Suomen ja Naton yhteistyötä ja vaatii Afganistanissa palvelevien sotilaiden kotiuttamista.

SKP:n konkreettisina ehdotuksina seuraavalle vaalikaudelle talouspolitiikan parantamiseksi on suurimpien tuloluokkien verotusten kiristämistä. Lisäksi pääomaverotuksesta ja kunnallisverosta tulee tehdä progressiivisia. Tärkein SKP:n vaatimus on ehdottomasti 900 euron perusturvan takaaminen jokaiselle jolla ei ole muuten mahdollista hankkia elantoaan mm. opiskelijoille ja työttömille. Tästä kirjoitin jo jokin aika sitten oman blogitekstinsä. Lisää konkreettisia ehdotuksia voi lukea SKP:n Meillä keittää vihkosesta.

Mutta lyhyesti miksi siis äänestää SKP:tä? Siksi. että SKP on todellinen vaihtoehto nykypolitiikkalle. SKP:n ehdokkaat eivät varmasti ole rahalla ostettavia pyrkyreitä. SKP:n ehdokkaat ajavat varmasti eduskunnassa sen kansan asiaa joka heidät sinne valitsee. Eduskuntapolitiikan ei täydy olla pelkkää työtä josta saa palkkaa. Se on työtä josta on kerran neljässä vuodessa vastuussa tekemisistään päättäjille eli kansalle. Tällä kertaa kansan muisti ei saa olla vain neljää vuotta. Äänestetään todellinen kansan etujen ajaja eduskuntaan - SKP! (Ja Uudenmaanpiiri numero 127!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti