Nyt ovat vaalit ja vaalikampanja ohi. Ristiriitaiset tunnelmat. Toisaalta iloinen omasta saavutuksesta vaaleissa, mutta toisaalta todella pettynyt vaalitulokseen.
Ensimmäiseksi tietenkin haluan kiittää kaikkia niitä 78 ihmistä jotka minua ovat vaaleissa äänestäneet.Ja tietenkin kaikkia muita tukijoukkoja jotka ovat olleet mukana telttatapahtumissa yms. toiminnassa auttamassa. Äänimäärä kieltämättä ylitti alkuperäiset odotukset. Ääniä on tippunut ympäri Uuttamaata mikä kertoo siitä, että luultavasti suurin osa äänestäjistä valitsi minut ehdokkaakseen vaalikoneiden ja tämän blogin perusteella. Blogin kävijämäärät ovat olleet huimassa nousussa helmikuussa lähtien. Maaliskuussa lukijoita oli lähes 500, tänään on mennyt jo 500 lukijan raja rikki huhtikuulle. Suosituin teksti on ollut ehdottomasti "Miksi sanoa EI Perussuomalaisille" jota on viimeisen vuorokauden aikana luettu lähes 160 keraa!
Mutta vaalitulos oli tietenkin pettymys. Kokoomus nousi eduskunnan suurimmaksi puolueeksi ja Perussuomalaiset saivat suuren vaalivoiton tai "jytkyn" kuten media sitä kutsuu. Perussuomalaisia lukuunottamatta kaikki muut eduskuntapuolueet menettivät kannatustaan. Sentään SDP nousi heti Kokoomuksen perään toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Ja Vasemmistoliitto menetti vähemmän paikkoja kuin pahimmat gallupluvut näyttivät. Vasemmisto sai siis ainakin pienen torjuntavoiton.
Näillä näkymin hallituksen ovat muodostamassa Kokoomus, Perussuomalaiset ja SDP. Eli sama osakkeenomistajien etuja ajava talouspolitiikka jatkunee myös tällä vaalikaudella. Joissan yhteyksissä on myös väläytelty Jussi Halla-Aholle maahanmuuttoministerin salkkua. Itseäni kieltämättä ajatuskin puistattaa. Suomesta on siis mahdollisesti tulossa hyvin sulkeutunut ja maahanmuuttovastainen yhteiskunta.
Hallituksen muodostamisessa on kieltämättä myös ongelmia ainakin Perussuomalaisten osalta. Monet asiantuntijat miettivät mistä Soini saa riittävän kokeneita ihmisiä ministeripaikoille. Luultavasti osa ministereitä on täysin ensikertalaisia joka taas ei lupaa hyvää hallituksen politiikan kannalta.
Toisaalta, jos Perussuomalaiset hallitukseen pääsevät ja (mitä valitettavasti pelkään) hyväksyvät myös Euroopan unionin vakauspaketit, eli pettävät vaalilupauksensa kuten Suomen tapoihin on viime vuosina kuulunut. Perussuomalaisten epäonnistuessa hallituksessa luultavasti myös kansa hylkää protestipuolueensa seuraavissa vaaleissa. Siinä vaiheessa tarvitaan todellisia vaihtoehtoja. Toivottavasti silloin kansa tietää paremmin kuin näissä vaaleissa.
Mutta mitä todelliselle vaihtoehdolle eli SKP:lle kävi näissä vaaleissa. Puolueen kannatus laski 0,6 prosentista 0,3:een. Voisi siis sanoa pahaksi vaalitappioksi. Vaalityötä tehneenä ja sitä nähneenä voin kertoa, ettei kansanedustajan paikka jäänyt kiinni työnteosta. Kaikki ehdokkaat tekivät viimeiset viikot vaalityötä sen minkä ehtivät. Itsekkin käytin siihen melko suuren osan vapaa-ajastani. Sitä meidän ei siis ainakaan tarvitse hävetä!
Tällä kertaa Perussuomalaiset olivat kansalle protesti nykymenoa vastaan. Jos Perussuomalaiset eivät täytä lupauksiaan, etsivät äänestäjät uutta parempaa vaihtoehtoa seuraavissa vaaleissa. Ja silloin on vasemmiston aika nousta. Sitä ennen meidän tulee vasemmiston kesken aloittaa yhteistyö. Aivan sama mistä puolueesta aloite tulee. Meidän ei tarvitse aina luetella mitä Vasemmistoliitossa ja SKP:ssä on eroa. Meidän on keskityttävä siihen mitä me ajamme kaikki yhdessä. Muita vaihtoehtoja vain ei ole jos emme halua hävitä vaaleja toistensa perään. Taistelu siis jatkuu ihmisen ja paremman maailman puolesta!
"Toisaalta, jos Perussuomalaiset hallitukseen pääsevät ja (mitä valitettavasti pelkään) hyväksyvät myös Euroopan unionin vakauspaketit, eli pettävät vaalilupauksensa.."
VastaaPoistaNiin, miten on Tuukka, oletko vielä tätä samaa mieltä vai aiotko myöntää virheellisen arviosi? Katsotaan kuinka suoraselkäinen kommunisti olet...
Joo kyllähän Persut näköjään pokkansa piti. Toisaalta Kokoomuksen avustuksella kun kyseinen kysymys irroitettiin hallitusneuvotteluista jotta Perussuomalaiset pystyvät olemaan pakettia vastaan menettämättä kuitenkaan hallituspaikkaansa.
VastaaPoista