keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Onko perusasiat unohdettu politiikassa?

Näin vaalien alla tulisi politiikassa keskittyä siihen kuinka perusasioita kuten julkisia palvelujen hoitoa ja valtion tukia tullaan edistämään tai muuttamaan seuraavan vaalikauden aikana. Tällä hetkellä vaalikeskustelu kuitenkin pyörii muiden asioiden kuten maahanmuuton ja kulttuuripolitiikan ympärillä. Suuriosa puolueista ei ole esittänyt ehdotuksia esittämiini perusasiohin. Keskusteluun tarvitaan konkreettisia vaihtoehtoja eri puolueilta.

Opiskelijoiden tukia on nostettava

Nykyään opiskelijat joutuvat joko työskentelemään opintojensa ohessa tai ottamaan lainaa toimeentulonsa turvaamiseksi. Tähän ongelmaan on ratkaisu, nimittäin SKP:n esitys 900 euron perusturvasta jokaiselle joka ei voi muilla tavoin hankkia elantoaan esimerkiksi työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille. Samaan esitykseen sisältyy myös vaatimus 1500 euron minimipalkasta. Tämä poistaisi pätkätyö ongelman joka vaivaa erityisesti nuoria.

EI julkisten palvelujen leikkaukselle


Toisin kuin suuret puolueet SKP ei kannata julkisten palveluiden leikkaamista. Valtion tuloja on lisättävä korottamalla korkeimman tuloluokan verotusta ja tekemällä kunnallis- ja pääomaveroista progressiivisia. On myös sanottava ehdoton EI kuntapalvelujen yksityistämiselle ja kuntien pakkoliitoksille.

EI Natolle ja yleiselle asevelvollisuudelle

Tämän hetkisessä hallituksessa ulko- ja valtiovarainministerien paikalla istuvat avoimesti Suomen Naton jäseneksi haluavat henkilöt. Luultavasti nykyisen hallituspohjan jatkaessa Suomi siirtyy entistä enemmän kohti Natoa. Suomalaisten on sanottava Natolle EI nyt ja tulevaisuudessa. Myös Afganistanissa toimivat rauhanturvaajat on vedettävä pois operaatiosta välittömästi. Afganistanissa Suomalaiset sotilaat eivät ole enää rauhanturvaajia vaan sodan osapuoli. Suomen on toimittava rauhan puolesta eri maailmanlaajuisten järjestöjen kuten YK:n kautta.

Yleinen asevelvollisuus ei ole enää nykypäivänä tarpeellista.
Siviilipalvelusvelvollisten asema asevelvollisiin nähden on epäoikeudenmukainen siviilipalveluksen pidemmän palvelusajan vuoksi. Kaiken lisäksi totaalikieltäytyjen vankilatuomiot ovat vastoin kansainvälisiä ihmisoikeussopimuksia joihin myös Suomi on sitoutunut.

Tämän takia Suomessa tulisi siirtyä vapaaehtoiseen asevelvollisuuteen. Kuitenkin 60-70 prosenttia ikäluokasta tutkimusten mukaan suorittaisi asevelvollisuuden vaikka se ei olisikaan pakollinen.

Haastan nyt jokaisen Mäntsäläläisen, kansanedustaja ehdokkaita tavatessaan, kysymään, kuinka he ja heidän puolueensa vastaavat jokaisa suomalaisa koskeviin aidosti tärkeisiin vaaliteemoihin. Ei pelkkää puhetta vaan myös lukuja ja käytännön tavoitteita! Te olette äänestäjiä ja teillä on myös oikeus tietää mitä ehdokkaat oikeasti haluavat ajaa. Muutos on saatava aikaan ja äänestettävä eduskuntaan henkilöitä jotka ova oikeasti ajavat tavallisen kansan asiaa. Sanoisa tekoihin! Ihmisen puolesta!

Tuukka Koirikivi
Suomen Kommunistinen puolue

(julkaistu Mäntsälän Uutisissa 17.3.2011)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti