lauantai 28. maaliskuuta 2015

Niin sanottu maahamuuttokriittisyys

Maahanmuuttokriittisyys, tuo nykypäivän muoti-ilmiö. Itseään maahanmuuttokriittisiksi kutsuvia löytyy niin Perussuomalaisten äärilaidalta kuin Muutos 2011 puolueesta, ja erityisesti eri netin keskustelupalstat ovat näitä hörhöjä pullollaan.

Viime päivinä ja viikkoina sosiaalisessa mediassa on kuohuntaa herättänyt Tapanilassa tapahtunut joukkoraiskaus. Keskustelu on ollut karun klassinen esimerkki hommaforum-tyyppisestä verkkovouhkaamisesta: ensin linkitetään uutinen tai ihmisten henkilötietoja asiaan liittyen, seuraavana paikalle tulee joukko ihmisiä, joiden mielestä kyseiset "kulttuurinrikastajat" täytyisi kastroida ja lähettää ensitilassa kotimaahansa.

Jossain vaiheessa paikalle toivottavasti tulee allekirjoittaneen tapainen ihminen, joka huomauttaa, ettei ihmisryhmien leimaaminen yhden tapauksen perusteella ole suotavaa. Tämän jälkeen keskustelu jankkaa useamman sata kommenttia sen asian äärellä, että somaleille tällainen toiminta on geneettistä, ja että kyseisten väitteiden terve kyseenalaistaminen on rikollisten puolustamista, ongelmista vaikenemista ja vanhaa kunnon kukkahattuilua.

Edellinen esimerkki on toki siivottu versio aidosti ylilyövistä kommenteista, joiden johdosta jokainen terve ihminen tuntee suurta myötähäpeää kirjoittajan puolesta.

Ensinnäkin huomautettakoon paikalle tulevalle maahanmuuttokriitikolle, että henkilökohtaisesti pidän kaikkia rikoksia yhtä tuomittavina riippumatta siitä, minkä taustainen ihminen rikoksen tekee.

Kyse on usein siitä harhaisesta logiikasta, että kun maahanmuuttaja tekee rikoksen, on kyseisen väestöryhmän leimaaminen hyväksyttävää. Taas suomalainen ihminen, joka tekee samanlaisen rikoksen, on yksittäistapaus. Minun logiikkani mukaan kuitenkin kaikki rikokset ovat yksittäistapauksia. Tilastoilla leikittely on toki asia erikseen, mutta tilastot eivät osoita mitään tiettyä piirrettä tai syytä rikoksille, vain sen karun faktan, että maahanmuutajataustaiset tekevät rikosksia todennäköisemmin.

Mitä taas tulee usein tällaisissa keskusteluissa esille tuleviin vaatimuksiin kaikkien ulkomaalaisten rikollisten karkoittamisesta, niin en ole sellaisen käytännön puolella. Ensinnäkin kaikkia rikollisia pitäisi kohdella yhtä oikeudenmukaisesti lain edessä. Toisaalta taas esimerkiksi YK:n ihmisoikeussopimukset asettavat rajat sille, ettei ihmistä voi lähettää kriisialueelle jossa hänen henkensä tai vapautensa on akuutisti uhattuna.

Yleensä minä en ole ihminen, joka syyttää automaattisesti toisia ihmisiä idiooteiksi. Maahanmuuttokriittiset ovat kuitenkin poikkeus. Niin kauan, kuin Suomessa näitä ihmisiä pesii, niin kauan myös maahanmuuttoasioissamme tulee olemaan ongelmia. Maahanmuuttoon liittyvät ongelmat ovat usein juuri siitä johtuvia, että maahanmuuttajat pyörivät omissa porukoissaan, ja heidät yritetään jättää yhteiskunnan toiminnan ulkopuolelle. Tämä nimenomaan on se asia, joka lisää maahanmuuttajien rikollisuutta. Yhteiskunnan ulkopuolelle sulkeminen ei tätä tilannetta kuitenkaan tule ratkaisemaan.

Asenteet maahanmuuttajia kohtaan ovat nimenomaan niitä, jotka omalta osaltaan luovat maahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Niin kauan kuin tämänkaltainen idiotismi jatkuu, tulevat myös maahanmuuton valitettavat ääri-ilmiöt jatkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti