tiistai 12. tammikuuta 2016

En voi ymmärtää

Odinin soturit partioivat kaupunkiemme kaduilla. Katupartioiksi itseään nimittävät järjestöt, joita on perustettu ainakin Kemiin ja Joensuuhun ja lisäksi uusia paikkakuntia on suunnitteila, kertovat turvaavansa kaupunkien turvallisuutta toiminnallaan.

Partiointi on saanut mielipiteitä sekä puolesta, että vastaan. Perussuomalainen oikeusministeri Jari Lindström pitää katupartiointia tervetulleena asiana kunhan laillisen toiminnan rajoissa pidättäydytään. Eilen myös Persunuoret yhtyivät Lindströmin kannalle puheenjohtajansa Sebastian Tynkkysen johdolla.

Partioiden puolustajat ovat viime päivinä vedonneet tarvittaessa liikkumisvapauteenkin, jota ei kuulemma täydy rajoittaa. En nyt itsekkään ensimmäisenä ole rajoituksia kannattamassa, mutta kukkahattusuvakkina en koe mielekkäänä sitä, että turvallisuuttamme kaduilla vartoivat entiset pahoinpitelysyytteitä saaneet uusnatsihenkiset ihmiset.

Keskusteluun partioiden oikeuksista itselläni meni tänään kuppi nurin, kun päämisterimme Juha Sipilä puolusti Ylen uutisessa katupartioiden toimintaa ja ihmetteli keskustelun saaneita suuria mittasuhteita.

"Sipilän mukaan olennaista on se, mitä katupartiotoiminta käytännössä tarkoittaa ja mitä ne tekevät.

– Kyllähän jokainen arjessa ymmärtää, että jos lapsia kuljetetaan harrastuksiin tai kouluun tai niin edespäin, hän pohtii." (YLE)

En tiedä missä vaiheessa kiireinen pääministerimme on tippunut keskustelussa kärryiltä, mutta kun puhutaan järjestöistä, joiden taustalla on äärioikeistolaisia henkilöitä ja jotka ilmoittavat asiakseen " "valkoisen Suomen puolesta taistelemisen", niin mistään pienten koululaisten saattamisesta suojantien yli ei liene kyse. Mediassa on ollut esillä, kuinka useat järjestöjen johtohahmot on tuomittu väkivaltaisista teoista naisia tai maahanmuuttajia kohtaan.

Poliisi on myös ottanut asiaan erilaisia kantoja. Esimerkiksi Itä-Suomen poliisi ilmoitti tiedotteessaan, että lain mukaan rikosten ennaltaehkäisy, joka järjestöt pitävät tavoitteenaan, on Suomessa poliisin tehtävä, ei yksittäisten katupartioiden. Lisäksi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen totesi , ettei poliisi kaipaa katupartioita kaupunkeihin.

Mihin järjestö sitten aidosti pyrii, sitä on paha sanoa. Ainakin kipinänä toimintaan ovat olleet ulkomaalaisten suuri määrä, eivät esimerkiksi polttopullo ja ilotuliteiskut vastaanottokeskuksiin. Onneksi vastavoimia esimerkiksi Joensuulaisen Kyllikin siskojen muodossa on ilmestymässä.

Ylipäätään toimet, joilla yritetään eriarvoistaa ihmisiä, toimia omankäden oikeudella ja harmaalla alueella pitää tuomita jyrkästi niin kansalaisten kuin valtion johdon silmissä. Meistä kukaan ei halua elää Suomessa, jossa terrori-iskut maahanmuuttajia kohtaan ja ihmisoikeuksilla takapuolen pyyhkiminen ovat arkipäivää. Soldier of Odini toiminnalle on saatava piste tässä ja nyt!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti