maanantai 30. joulukuuta 2013

Tuoko raha onnea?

Näin vuode viimeisen blogitekstin kunniaksi hieman pohdiskelevampaa ja päivänpolitiikasta poikkeavaa aihetta.

Usein ihmiset mieltävät, että muut asiat kuin raha tuo onnea. Kuitenkin ihmiset sitä haalivat siinä toivossa, että sitte eläkepäivillä voi elellä leveästi ja hankkia asioita joista on aina unelmoinut. Tämä aiheuttaa hyvin helposti harhan, että raha olisi se asia, joka tuo onnen.

Totta on, että monet asiat maailmassa tarvitsevat rahaa. Jos kuitenkin mietti esimerkiksi urheiluauton hankkimista, niin onko onni sitä, että on rahaa hankkia hulppea ökykaara, vai siitä juontuva ajamisen ilo?

Samalla tavalla voi miettiä, onko hulppean kartanon hankkiminen oikeasti onnea tuottava asia vai pikemmikin turva siitä, että on paikka jonne iltaisin palata ja jossa viettää aikaa. Tarvitseeko tällainen onnen tunne kuitenkaan normaalia taloa ihmeellisempää lukaalia?

Itse toki olen sitä mieltä, että rahalla ei saa ostettua onnea. Joitain asioita joista tulee onnelliseksi saa kyllä ostettua rahalla. Tällöinkään raha ei ole itsessään onnen tuoja. Lisäksi tärkeimpiä asioita joista ihminen mielestäni saa eniten onnea ja iloa elämäänsä ei voi mitata rahassa eikä niitä voi ostaa. Tärkeimpänä näistä erilaiset ihmiste väliset tunteet kuten ystävyys ja rakkaus. Rahalla ehkä näitä saa, mutta aidoimmillaa ne eivät rahaa tarvitse.

Vastaus siis on: ei, raha ei tuo onnea vaan muut ihmiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti