lauantai 1. maaliskuuta 2014

Perussuomalaiset - mikä on heidän tarkoituksensa?

Perussuomalaiset, tuo jo monivuotinen politiikan kuuma peruna. Kaikki tietävät mitä he ovat, mutta tietääkö kukaan, miksi he ovat niin suosittuja?

Kirjoitin Perussuomalaisista ja miksi heitä ei tulisi äänestää blogitekstin jo eduskuntavaalien alla. Argumentit ovat edelleen paikkaansa pitäviä ja viime vuosina puolue on antanut itse omalla toiminnallaan pontta niille.

Perussuomalaiset nopeasti ajateltuna toki tuntuvat siltä, että he ovat tavallisen ihmisen asialla, ja että he ovat pienen suomalaisen äänitorvi valtakunnassamme. Näin he myös itse ovat yrittäneet itseään esittää. Kuitenkin mitä Perussuomalaiset ovat oikeasti saaneet aikaan sitten viime eduskuntavaalien jytkynsä?

Perussuomalaiset on onnistunut profiloitumaan EU:n leikkauspoltiikan vastaisena puolueena. Kuitenkin puolue on Soinin johdolla pyörtänyt viime vuosina monet päätöksensä mahdollisen hallituspaikkansa toivossa. Aluksi puolue oli sitä mieltä, että EU:sta tulee erota, sitten piti erota enää vain eurosta, viime aikaisten haastattelujen perusteella ei eurokaan ole enää kynnyskysymys. Lisäksi viime viikolla Perussuomalaiset lähtivät mukaan hallituksen kanssa neuvottelemaan siitä, kuinka talous hoidetaan ensi vuoden eduskuntavaalien jälkeen. Soini totesikin tv-uutisissa, että leikkauksia tarvitaan jatkossakin, toki tavoista hoitaa leikkauksia hän oli Kataisen kanssa eri mieltä.

Perussuomalaiset ovat puolueena muutenkin pelkkä sekalainen seurakunta, josta kaikki löytävät itselleen jotain. On Suomea ja suomalaisia arvoja ajava siipi, Halla-Ahon ja kumppaneiden maahanmuuttokriittinen siip ja Soinin itsensä linja jossa kaikki kelpaa kunhan homot eivät saa mennä naimisiin. Eilen  (28.2) joukko lappilaisia Perussuomalaisia ilmoitti eroavansa puolueestaan, ja perustavansa uuden Siniristi – kansanliike paremman Suomen puolesta -puolueen. Lisäksi aika ajoin eri Perussuomalaiset kansanedustajat laukovat mediassa omia mielipiteitään, joista osa johtaa toimenpiteisiin ja osa ei. Viime syksynä James Hirvisaari erotettiin useiden rikkeiden takia, ja hän perusti yhden hengen Muutos 2011 -puolueen eduskuntaryhmän.

Miksi sitten Perussuomalaiset saavat niin paljon media-aikaa, eikä kukaan oikein tunnu olevan heidän vaalivoittojaan vastaan? Siksi, ettei Perussuomalaisten kannatus oikeasti muuta politiikan linjaa. Jos Perussuomalaiset pääsevätkin hallituspuolueeksi ensi vaalien jälkeen, on selvää, että aidosti johtava puolue on jokin muu kuin Perussuomalaiset. Puolue ei ole mikään muu kuin suomalaisten politiikkaan tyytymättömien ihmisten purkautumiskanava. Mitään konkreettista vaikutusta ei talouspolitiikkaan tai mihinkään muuhun ole tiedossa, äänestettiin heitä kuinka paljon hyvänsä eri vaaleissa.

Vastaus otsikossa esittämääni kysymykseen heidän tarkoituksestaan on siis lyhyesti: olla näennäinen vaihtoehto, joka ei oikeasti tule vaikuttamaan mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti