torstai 24. huhtikuuta 2014

Hyvä elinympäristö ei ole rahakysymys

Päädyin tänään kuuntelemaan Vihreiden nuorten ja Perussuomalaisnuorten välistä keskustelua uusiutuvista energiamuodoista ja niiden hyödyntämisestä ja mahdollisuudesta, että valtio tukisi niitä esimerkiksi  verohelpotuksilla. Perussuomalaisnuorten argumentti asiaa vastaan oli, että jos valtio tukisi uusiutuvia energiamuotoja nykyistä enemmän, niin joutuisimme leikkaamaan peruspalveluista.

Hienoa toki, että Perussuomalaiset ovat huolissaan peruspalveluista ja niiden säilymisestä. Kuitenkin on täysin järjetön argumentti asettaa peruspalvelut ja ympäristöarvot vastakkain. Tosiasia kuitenkin on se, että kun valtio budjettiaan tekee, ovat peruspalvelut ja muut asiat omissa erillisissä kokonaisuuksissaan. Uusiutuviin luonnonvaroihin panostaminen ei siis vie suoraan senttiäkään sairaanhoidosta tai muista hyvinvointipalveluista.

Mistä me aidosti saisimme lisää rahaa olisi energiabudjetin muuttaminen toisenlaiseksi. Tämä ei vaadi mitään muuta kuin poliittista päätöstä. Kuten KEPA:n uutinen jo parin vuoden takaa osoittaa, kyse ei ole rahasta vaan arvovalinnoista.

Ympäristö ja ilmastonmuutoksesta puhuminen ei valitettavasti ole utopiaa, vaan tätä päivää. Meidän on tehtävä asialle jotain nyt, eikä vasta tulevaisuudessa. Emme voi odottaa, että talous korjaantuu, vaan toimiin on ryhdyttävä tässä ja nyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti