perjantai 16. toukokuuta 2014

Miksi äänestää eurovaaleissa?

Ennakkoäänestys alkoi tällä viikolla ja varsinaiseen vaalipäivään on enää vähän yli viikko jäljellä. Sen takia on syytä miettiä äänestämisen perusteita, ellei ehdokkastaastan ja äänestämisestä ole jo varma.

Miksi ylipäätään äänestää? Ehdottomasti sen takia, että se on meille oikeus jota saamme käyttää. Valitettavasti kaikissa maailman valtioissa tämä ei ole itsestäänselvyys, eikä ollut Suomessakaan ennen, kuin ihmiset oikeuden itselleen hankkivat yli 100 vuotta sitten mm. vuoden 1905 suurlakon kautta.

Kannattaa siis edes sen verran vaivautua kopille, että piirtää siihen äänestyslipukkeeseen vaikka Aku Ankan tai muun piirroshahmon. Sitäkin voi pitää mielenilmauksena. Äänestämättä jättäminen ei sitä ole.

Miksi sitten äänestää kommunisteja ja SKP:tä? Eri vaalipaneeleissa olleena ja torilla puheita kuunnellessa valitettavasti selväksi on käynyt, että SKP ja muut pienpuolueet ovat ainoita, jotka vaativat nykymuotoisen unionin kaatamista. Eduskuntapuolueilla retoriikka on erilaista, puhutaan liittovaltiokehityksen estämisestä ja veroparaatiisien kitkemisestä Euroopassa. Toki ne ovat tärkeitä teemoja, mutta ne eivät vastaa suurimpaan ongelmaan joka on EU:n olemassaolo itsessään.

SKP sanoo vaalijulisteissaan "Hyvinvointivaltion puolesta, Ei EU:lle!" Se on tärkeä ja selvä viesti. Me katsomme, että ihmisen hyvinvointia ei voi parantaa nykymuotoisen EU:n puitteissa, joka on rakennettu vapaan markkinatalouden pelikentäksi. Me emme sano EI yhteistyölle, me sanomme EI suurille pankeille ja sijoittajille, joiden pillin mukaan ei meidän niin Suomessa kuin muunkaan Euroopan tule enää hyppiä.

Miksi sitten äänestää nimenomaan minua numerolla 27? Olen vaihtoehto nykymenolle. Vastustan EU:ta ja sen olemassaoloa. En ole kabineteissa pöhöttynyt rivikansanedustaja vaan aito ihminen, joka haluaa ajaa tavallisen ihmisen ja nuoren asiaa. Sanon ei pankkien ja pääomien vallalle, ei nuorisotyöttömyydelle ja ei puolustusyhteistyön lisäämiselle.

Pienpuolueiden ja vasemmiston nousu vaaleissa olisi ja tulee olemaan selvä osoitus EU-maiden johtajille: meille riittää! On luotava uudenlainen Eurooppa jonka lähtökohtana eivät ole pankkien ja yritysten voiton maksimointi, vaan ihminen ja hänen hyvinvointinsa. Sen takia äänestä joko minua tai muita SKP:läisiä numeroilla 22-41.

Paremman, ihmislähtöisen Euroopan puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti